Zavřít reklamu

O tom, že Google chystá vlastní aplikaci Google Maps pro iOS se mluví od chvíle, kdy Apple nahradil původní aplikaci Google Maps v mobilním operačním systému iOS za novou aplikaci Apple Maps, která zahrnuje mapové podklady od 31 různých společností, které dohromady slepil sám Apple. Existenci aplikace Google Maps pro iOS ve fázi vývoje potvrdili nedávno také sami zaměstnanci společnosti Google, kteří se obávají, že Apple aplikaci pro iTunes App Store neschválí. Podle nejnovějších informací novin které miloval sám Steve Jobs, tedy The Wall Street Journal, Google již testuje aplikaci také u testerů, kteří nejsou přímo zaměstnanci Googlu.

To znamená, že je aplikace ve velmi pokročilé fázi vývoje a do iTunes App Store by v případě, že se neukáže žádná závažná chyba, měla být aplikace zaslána ještě do konce letošního roku. Podle nejnovějších informací nabídne Google v aplikaci pro iOS zařízení, která bude dostupná jak pro iPhone a iPod touch, tak i pro iPad, vlastní Turn-By-Turn navigaci, která je dobře známa uživatelům platformy Google Android. Tato informace sice samozřejmě těší mnoho uživatelů operačního systému iOS, kteří získají další zdarma dostupnou Turn-By-Turn navigaci. Bohužel tak ovšem sám Google potvrzuje, že všechno jde, když se chce.

Apple totiž aplikaci Google Maps vynechal z operačního systému iOS 6 zejména kvůli tomu, že zatím co uživatele iOS pomáhali pomocí odesílání informací o chybách vylepšovat Google Mapy, samotný Google je vylepšoval na jiné platformě a uživatelům iOS nepřinesl žádné novinky. Apple si stěžoval zejména na to, že zatím co uživatele Androidu mají k dispozici bezplatnou navigaci jako součást Google Maps, stejná aplikace pro platformu iOS navigaci nenabízí, i když za ni Apple platí licenční poplatky. Ukazuje se tak, že Jedno z posledních nařízení Steva Jobse, aby Apple vyvinul vlastní Apple Maps bylo skutečně správné.

Dnes nejčtenější

.