Zavřít reklamu

Pred pár dňami sme vás informovali o mimosúdnej dohode spoločností Apple a HTC, ktorá konečne utlmila spory medzi nimi. Podobne sa však chcel už dávnejšie dohodnúť Apple aj so Samsungom, no ten striktne odmietal, čo sa odrazilo na dlhej sérii súdnych sporov medzi oboma spoločnosťami, ktoré (zatiaľ?) ukončilo až víťazstvo kalifornského Applu. Len krátko po tom, ako oficiálne vyšlo na povrch, že HTC zaplatí gigantovi 6 až 8 dolárov z každého produktu, média sa začali zaujímať o postoj Samsungu, ktorý sa tentoraz stal dominantným výrobcov Android zariadení.

Šéf mobilnej divízie spoločnosť Samsung Electronics Jong-Kyun Shin sa dnes oficiálne vyjadril pre juhokórejský spravodajný server Yonhap: „Môže byť pravda že HTC súhlasilo so zaplatením 276 miliónov dolárov Apple, no my nemáme v žiadnom pláne uzavrieť akúkoľvek dohodu.“ Treba však pripomenúť, že suma spomenutá J.K. nie je presná, keďže ročný zisk zo strany Apple by sa mal vďaka dohode pohybovať v rozmedzí od 180 po 280 miliónov dolárov.

Za všetkými týmito spormi však stoja patenty na použité technológie a softvérové prvky predávaných zariadení. Práve kvôli tým došlo v priebehu posledných dvoch rokov k veľkému množstvu súdnych sporov Applu s juhokórejským Samsungom, ktorý zakončilo až víťazstvo Apple, kvôli ktorému musel Samsung zaplatiť kalifornskému gigantovi odškodné vo výške 1 miliardy dolárov. Na druhú stranu britský súd žiada Apple, aby sa verejne ospravedlnil kórejcom.

Dnes nejčtenější

.