Zavřít reklamu

Kalifornská spoločnosť Apple dnes získala štvoricu nových patentov, z ktorých tri sú už dnes priamo špecifické pre súčasné zariadenia spoločnosti a ostatný jeden nám naznačuje zaujímavú myšlienku, ktorú by mohol kalifornský gigant realizovať a priniesť pre hudobníkov využívajúcich platformu OS X ako primárnu na svoje počiny. Náplňou uplatnených patentov je totiž Smart Cover, vizuálny efekt listovania strán v iBooks a nakoniec aj základná charakteristika zálohovacieho zariadenia Time Capsule, ktoré je dostupné v 2- a 3TB verziách.

D670,713
Patent s pomenovaním „Display screen or portion thereof with animated graphical user interface“ bol prvýkrát predložený úradu v decembri 2011 a jeho vizuálna príloha nám bližšie uvádza známu animáciu listovania strán v knihách iBooks na tablete iPad, respektíve iPad mini. Samotný efekt sa však s príchodom iOS 6 na iPad týka aj ďalších dvoch aplikácii a to kalendáru a integrovaných Apple máp.

patent-stranky

D670,499 – Takzvaný „The ornamental design for a case“ z 24. apríla 2012 nám pre zmenu predstavuje ochranný obal Smart Case prvýkrát predstavený s iPadom tretej generácie, respektíve „novým iPadom“. Tento obal je prakticky len akousi nadstavbou pôvodného magnetického púzdra Smart Cover, ktorý však chráni prístroj aj zo zadnej strany. Zároveň je patent aktuálny, keďže Smart Case je kompatibilný s iPadom 2 a iPadmi tretej a štvrtej generácie. Otázne však je, či podobný dizajn a teda aj kompatibilitu prinesie aj piata generácia zariadenia, ktorá by mohla byť ohlásená koncom budúceho roka, prípadne v priebehu prvého polroka 2013.

patent-smartcase

8,311,988
Najstarší patent, prvýkrát podaný pred šiestimi rokmi, 4. augusta 2006, nesie názov „Consistent backup of electronic information“ a zahŕňa v sebe jednu zo základných funkcii zálohovacieho zariadenia Time Capsule a to presnejšie automatické a pravidelné ukladanie dát na úložisko bez toho, aby dochádzalo k okamžitému nahrádzaniu starších verzii dát. Zároveň obsahuje ako príklad aj textový editor, ktorý vám umožní obnovovať predchádzajúce zmeny v chronologickom zoradení a to aj po ukončení programu.

patent-timemachine

8,309,834
Posledný patent, ktorý dnes spoločnosť Apple získala, sa priamo týka novej, doposiaľ nepredstavenej funkcie programu Logic Studio, ktorý slúži na tvorbu a úpravu hudby na počítačoch Mac. Podľa patentu „Polyphonic note detection“ by mala jedna z budúcich verzii programu obsahovať pomerne zaujímavú funkciu, ktorá by umožnila detegovať jednotlivé tóny hudobného nástroja, vďaka čomu by v prípade chýb bolo možné napraviť ich počítačom, niekoľkými kliknutiami. Po aplikovaní funkcia analyzuje niekoľkokrát nahrávku, čím určí tóninu, frekvenciu a tempo skladby.

patent-logicstudio

patent-logicstudio2

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.