Zavřít reklamu

Minulý týden se v americké verzi iTunes Store objevila nová položka, která umožňuje darovat na oběti hurikánu Sandy od pěti do dvou set dolarů a to prostřednictvím běžné iTunes platby. Sto procent z této částky Apple předá Červenému kříži v USA. Vzhledem k tomu, že iTunes Store má celosvětově více než 400 000 0000 zaregistrovaných uživatelů s aktivní kreditní kartou, jedná se pro Červený kříž o reklamu, kterou hned tak nezískají. I přesto se však objevily názory některých lidí, kteří si stěžovali na to, že Apple ze své pozice sám za sebe nepodpoří objeti hurikánu Sandy.

Společnost dnes oficiálně zveřejnila dokument o tom, že Apple daroval Červenému křiži v USA částku 2,5 milionů dolarů, která je určena právě pro lidi z postižených oblastí. Apple tak udělal další charitativní krok, na který nebyla společnost pod vedením Steva Jobse až tak zvyklá. Steve Jobs totiž zastával názor, že Apple tím že je jedním z největších plátců daní v USA, již dostatečně plní své závazky pro společnost. Na druhou strnau však Apple již v minulosti podpořil například oběti Tsunami a to právě prostřednictvím iTunes Store, kde si zákazníci mohli zakoupit v rámci projektu 3/11 fotografie z postižených oblastí za jeden dolar, který Apple bez toho aniž by si bral standardních 30% z prodeje, převedl na účet charitativní společnosti. Steve Jobs pak také poslal otevřený dopis, který se dokonce ocitl na titulní straně apple.com pro tým zaměstnanců v Japonsku, které zasáhlo silné zemětřesení, jenž poškodilo také jadernou elektrárnu ve Fukušimě.

Tim Cook je k charitě štědrý
Jedním z prvních kroků Tima Cooka jako CEO společnosti Apple bylo zavedení charitativního programu společnosti. Díky tomu Apple zdvojnásobí příspěvek každého svého zaměstnance na charitu. Díky charitativnímu programu totiž společnost Apple Inc. podpoří každý charitativní dar kteréhokoli ze svých zaměstnanců do výšky až 10 000$ ročně a dodá k němu stejnou částku, jakou na charitu věnoval samotný zaměstnanec. To znamená, že když budete pracovat pro Apple a rozhodnete se jakékoli charitativní organizaci věnovat částku 1500$, společnost odešle na stejný účet dalších 1500$ a charita tak získá 3000$ díky vašemu příspěvku. Na začátku letošního roku navíc Apple věnoval 100 milionů dolarů (téměř dvě miliardy korun) na výstavbu nových léčebných center pro děti a výzkum nemocí.

Dnes nejčtenější

.