Zavřít reklamu

Len pred dvoma týždňami sme vás informovali o tom, že spoločnosť Parallels stojaca za virtualizačným softvérom Parallels Desktop 8 varovala užívateľov, aby na svojich virtuálnych strojoch neprechádzali na systém Windows 8 pre závažnú chybu v kóde programu. Pred pár hodinami však spoločnosť vydala bezplatnú aktualizáciu, ktorá tentoraz prináša niekoľko zmien potrebných pre správny beh virtuálneho počítaču so systémom Windows na vašom Mac OS X.

Nová, celkom rozsiahla aktualizácia programu Parallels Desktop 8, ktorú dnes spoločnosť predstavila, prináša hneď na úvod niekoľko dôležitých zmien potrebných pre správny beh programu na nových počítačoch Mac. V prvom rade prináša plnú podporu USB 3.0, displejov Retina a v neposlednom rade taktiež prináša aj podporu multi-touch gest pre Windows 8. Popri nich taktiež zvyšuje limit virtuálnych aplikácii používajúcich náročné aplikácie, ako aj prináša plynulé prechody pri prepínaní PC aplikácii do režimu Coherence Mode. Vďaka tomuto režimu nebudete pre spustené programy musieť sledovať plochu operačného systému spoločnosti Microsoft, ale jednoducho ich budete môcť mať na klasickej ploche Mac OS X.

„Užívatelia Mac sa teraz môžu tešiť z nových funkcii, vrátane podpory tabletových gest Windows 8 a používať dlaždicové rozhranie systému Windows 8 pre prístup k zdieľaným Mac aplikáciam. Popri týchto aktualizáciách, ako aj už teraz hlbokej vzájomnej integrácii systémov OS X a Windows, prinášame podporu služby Dictation obsiahnutej v Mountain Lion do aplikácii systému Windows, prinášame možnosť pripnúť Windows aplikácie do Launchpadu či doku, podporu Retina displejov pre kvalitné zobrazovanie PC aplikácii a omnoho viac – Parallels Desktop 8 tak vďaka týmto krokom je ideálnym riešením pre ľudí, ktorí sa rozhodnú používať Windows 8 na Macu bez potreby reštartu.“

Dnes nejčtenější

.