Zavřít reklamu

Kalifornská spoločnosť Apple v priebehu posledných dní získala hneď niekoľko patentov, medzi ktorými nechýba napríklad ani chladenie pre budúce vysokovýkonné generácie produktov iPhone a iPad. Patent, ktorý si však rozoberieme dnes, je veľmi zaujímavý a určite by potešil tých, ktorí po zakúpení svojho iProduktu nevedia, čo s jeho krabicou, ak náhodou nemajú priestor na jej uschovanie. Podľa patentu by totiž bolo možné krabičku vášho iPodu používať ako dokovaciu stanicu preň.

Nákres obsiahnutý v najnovšom patente spoločnosti Apple zobrazuje obal prehrávaču iPod Touch 4. generácie, na ktorého spodku môžeme vidieť otvory pre 30-pinový dock konektor a reproduktor na pravej strane zariadenia. Poďme si ho ale bližšie predstaviť. Po otvorení krabičky by sme v nej okrem bežného vybavenia našli aj pripevnený držiak, ktorý by nám umožnil uchytiť vrchnú časť obalu v uhle, akom by bolo možné doň vložiť iPod či iPhone a zároveň aj 30-pinový, prípadne v dnešnej dobe 8-pinový Lightning konektor.

Patent predložený v máji 2011 nám teda prezentuje celkom efektívny spôsob, ako zužitkovať obal produktu a zároveň umožní potichu vyradiť klasický biely dok z portfólia produktov spoločnosti. Napriek zaujímavému nápadu sa však nejedná o nič svetoborné, keďže server GottaBeMobile pred pár dňami priniesol video, na ktorom vytvoril dok z krabice iPadu mini, ktorý oficiálne uzrel pulty presne pred týždňom, teda 2. novembra. Malý iPad sa nám samozrejme ľúbi a pokiaľ máte záujem dozvedieť sa o ňom niečo viac, pripravili sme pre vás recenzie jak z pohľadu šéfredaktora, tak aj študenta.

ipod_obal-dock

Dnes nejčtenější

.