Zavřít reklamu

Sotva vyšla prvá generácia malého tabletu iPad mini a už sa na internete objavujú špekulácie o druhej generácii, ktorá by mala prísť začiatkom novembra budúceho roku, pokiaľ teda nedôjde k predčasnému vydaniu ako v prípade iPadu 4. generácie, alebo podľa oficiálneho webu aj „iPadu s Retina displejom“. Čínsky server DoNews však dnes priniesol informáciu o tom, že spoločnosť AU Optronics už pripravuje výrobu 7.9-palcových displejov s vysokým rozlíšením.

Informáciu ďalej zdieľal americký portál SlashGear, ktorý nás bližšie oboznamuje s informáciami o displeji „iPad mini 2“. Podľa získaných informácii jeden z výrobcov displejov pre produkty Apple, AU Optronics, začal vo svojich fabrikách pripravovať prvé 7.9-palcové displeje s rozlíšením 2048×1536, s hustotou pixelov 326ppi, teda dvojnásobok oproti súčasným a zároveň na rovnakej úrovni, akú ponúkajú displeje Retina pre iPhone a iPod Touch. Vyzerá to tak, že iPad mini bude prvým zariadením spoločnosti Apple, ktoré sa dočká osadenia vysokokvalitného displeju už v druhej generácii a nie tretej či novšej.

Ďalší článok, ktorý môžeme nájsť na stránke MENAFN, pre zmenu informuje o použití technológii IGZO a Gate IC (GOA), za pomocou ktorých by bolo možné vytvoriť tenší displej a tým pádom zrejme aj tenšie zariadenie. Tento zároveň uviedol, že spoločnosť experimentuje s displejmi, ktorých hustota by sa mala pohybovať až na enormných 497ppi, teda omnoho viac, ako je schopné ľudské oko rozpoznať. Už prvá generácia iPadu mini je veľmi dobrá, recenziu si môžete prečítať v slovenskejčeskej verzii priamo na našom webe.

Dnes nejčtenější

.