Zavřít reklamu

Kým zákazníci spoločnosti Apple dnes žijú vydaním iPadu mini, ako aj iPadu štvrtej generácie, konkurenčný Google sa akoby naschvál rozhodol ukončiť embargo na svoj najnovší tablet, Nexus 10. A ako to už býva, len pár minút na to sa na internete roztrhlo vrece s prvými názormi na najnovší prístroj známej americkej spoločnosti, ktorá okrem iného pred pár dňami úspešne spustila Street View na Slovensku. Prvé názory uverejnili servery Engadget, The Verge, TechCrunch a ReadWrite.

Engadget
Napíšeme to znovu, pretože to je celkom pekné: 2560×1600. Je to strašné, strašné množstvo pixelov v iba 10.1-palcovom PLS LCD paneli – ďaleko viac, ako má 1080p HDTV. Je to podivuhodná vymoženosť na niečo, čo sa dá komfortne prenášať a čo môže byť vaše už za menej ako 400 dolárov. Je dobré žiť v budúcnosti

A samozrejme veci na ňom vyzerajú fantasticky ostro. Vyrenderovaný text je neskutočne ostrý a užívateľské prostredie vyzerá lepšie ako predtým. Všetky ikonky predinštalovaných aplikácii sú čisté, aj keď mnoho ikon aplikácii tretích strán vyzerá, akoby vedeli používať nové vysoké rozlíšenie. Aplikácie samotné našťastie vyzerajú nesmierne dobre.

The Verge
Nexus 10 sa tvári ako otvorený list Googlu vývojárom. „Pozrite, aké skvelé môžu Android tablety byť! Keby ste len pre ne robili skvelé aplikácie..“ Displej Nexusu 10 sa vyrovná Retina displeju, kvalita spracovania je excelentná a dokonca má aj polo-decentnú sadu reproduktorov. Android 4.2 je stabilnejší ako nikdy predtým a Android dokáže množstvo skvelých vecí, ktoré iOS jednoducho nedokáže. Vytiahnete ho však z krabice, poviete si, že je pekný a rýchly… Ale čo potom? Tablet od Apple má vyše 250 000 ďalších aplikácii, ktoré jednoducho vyzerajú a skvelo pracujú na veľkej obrazovke s vysokým rozlíšením a ekosystém Androidu je tak zrazu niekde v ústraní. Nexus 10 je skvelou voľbou na pozeranie filmov, ale nie je absolútne žiadny dôvod, aby nahradil váš notebook tak, ako by to dokázal iPad.

TechCrunch
Nastal čas, aby Google získal kontrolu nad Androidom a jeho hardvérom. Znamená to, že ostatní výrobcovia hardvéru prídu o tento systém? Zrejme nie, ale myslím si, že geniálny krok Applu č.1 je práve kontrola nad hardvérom i softvérom. Apple je vo výhode, no Google je práve na vrchole niečoho úžasného. Možno nebudete súhlasiť s tým, že Android má vrámci tabletov navrch, no bolo by dobré popremýšľať o tom.

ReadWrite
Tablet Nexus 10 poskladaný Samsungom vyzerá, akoby bol stavaný na prácu a hranie. Je priľnavý a gumený a jeho rohy majú jemný sklon, vďaka ktorému sa dá držať v rukách množstvom spôsobov. Môžete ho držať jednou rukou. Osobne som si obľúbil položenie na dlani, akoby šlo o maliarsku paletu a druhou rukou som ho používal. Toto by som nikdy neurobil s iPadom.

Nexus10

Dnes nejčtenější

.