Zavřít reklamu

Keď Apple pred pár dňami oficiálne ohlásil iPad mini, zdalo sa, že ide iba o zmenšený produkt, bez výraznej inovácie. Avšak podobne, ako tomu bolo aj v prípade nového, šiesteho iPhone, mediálne známeho ako iPhone 5, inovácie v ňom predsa len sú. Ale na to, aby bolo možné ich objaviť, je treba čítať medzi riadkami, bližšie skúmať tento produkt. To spravili aj prví majitelia, prví recenzenti a tí pozornejší objavili prvú skutočnú inováciu vrámci produktov využívajúcich systém iOS. iPad mini má stereo reproduktory!

Veľkým prekvapením, ktoré Apple oficiálne ani nespomenulo, je prítomnosť stereo reproduktorov na spodnej strane zariadenia. Ďakovať môžeme predovšetkým inženierom spoločnosti Apple, ktorí mali na starosti návrh nového konektoru Lightning. Práve prítomnosť menšieho konektoru v zariadení uvoľnila značný priestor, ideálny pre ďalší reproduktor. Bohužiaľ sa jedná zatiaľ o jediné iOS zariadenie, ktoré stereo výstupom disponuje. Ani nový iPhone, ani štvrtý iPad túto vymoženosť neobsahujú a tak môžeme len dúfať do budúcna, že sa ich dočkáme v ďalších generáciách týchto produktov.

Prvým človekom, ktorý si túto novú vlastnosť malého iPadu všimol, je redaktor zahraničného magazínu The Verge, Joshua Topolsky. Známy redaktor upozornil, že iPad mini nepochybne obsahuje dvojicu reproduktorov, čo neskôr potvrdil aj samotný Apple. Pravdivosť informácie sa však rozhodol overiť si návštevník serveru 9to5mac, ktorý sa tak rozhodol kontaktovať Phila Schillera, šéfa marketingu spoločnosti Apple. Ten na jeho e-mail reagoval jednoduchou odpoveďou – „Je to stereo.“ K neznalosti sa zároveň potichu ospravedlnil aj konkurenčný Amazon, ktorý sa rozhodol zmazať reklamu porovnávajúcu Kindle Fire HD a iPad mini.

iPad_mini_7.9

Dnes nejčtenější

.