Zavřít reklamu

Aj keď akcie spoločnosti Apple po včerajšej konferencii v San José vyzerali celkom sľubne, ich nárast o približne 18 dolárov v raste nepokračoval. Len dnes poklesli na o niečo vyššiu hodnotu ako pred včerajším otvorením burzy, $616.08 za akciu. Napriek značnému poklesu väčšina analytikov na burze Wall Street tvrdí, že iPad mini bude mať u zákazníkov úspech. Dnes sa pozrieme na názory troch analytikov, ktorí ako jedni z prvých vyjadrili svoje názory k novému zariadeniu kalifornskej spoločnosti. Títo však veria, že iPad mini sa dokáže presadiť a bude tvoriť silnú konkurenciu pre ostatné 7-palcové tablety.

Chris Whitmore z Deutsche Bank považuje štartovnú cenu 329 dolárov za mierne sklamanie, na druhú stranu však považuje hardvérové vlastnosti a hliníkové telo za dostatočnú kompenzáciu vysokej ceny zariadenia, ktorého hlavnou úlohou je konkurencia pre 7-palcové tablety využívajúce Android, ktorých cena sa však pohybuje okolo 200 dolárov. Tie však využívajú ako primárny materiál plast, ktorý Apple prestal využívať s odchodom bieleho Macbooku. Whitmore, spolu s mnohými ďalšími analytkmi, veril, že Apple prinesie ako úvodný model 8GB verziu iPad mini. Spolu s touto kapacitou bola očakávaná cena 249, alebo 299 dolárov. Deutsche Bank nemení svoju cieľovú cenu akcii Apple (AAPL) 850 dolárov.

Ďalším, kto vyjadril svoj názor, je Charlie Wolf z Needham & Company. Ten si myslí, že nový, menší iPad rozšíri trh, ako aj sťaží život pre lacnejších konkurentov. Podľa Wolfa sa totiž „žiadne nevyrovnajú tomuto zariadeniu, ktoré je plnohodnotným iPadom s výnimkou jeho rozmerov. Spustíte na ňom všetkých 275 000 aplikácii určených pre iPad, bez potrebných úprav.“ Cieľová cena akcii $750 ostáva v prípade Needhamu bez zmeny.

Shaw Wu, pracujúci pre Sterne Agee, odhadoval cenu zariadenia medzi 299 až 349 dolármi, takže úvodná cena 329 dolárov naplnila jeho očakávania. Wu sa k aktuálnej situácii vyjadril: „Aj naďalej veríme, že iPad mini je tou najhoršou nočnou morou pre konkurenciu a bude na ňu tlačiť.“

apple_akcie

*Zdroj grafu: akcie.cz

Dnes nejčtenější

.