Zavřít reklamu

Před uvedením iPadu mini se spekulovalo o tom, že Apple nasadí velmi nízkou cenu a bude tak konkurovat tabletům z řady Amazon Kindle Fire HD nebo Google Nexus. To se však nestalo a základní model iPadu mini si můžete v ČR na oficiálním internetovém obchodě společnosti Apple na apple.cz zakoupit v 16GB Wi-Fi verzi za cenu 8490Kč. Konkurenční Nexus 7 je přitom možné v ČR zakoupit již od 5900Kč, za stejnou cenu je pak možné sehnat také Amazon Kindle Fire HD, tedy poslední generaci tabletu od společnosti Amazon. Pobouření nad cenou se objevilo také v našich diskusích u článků a samozřejmě také na zahraničních webech.

Cenou tabletu se samozřejmě zabývala i největší světová média a tak se ten nejpovolanější muž v Applu, který má co dočinění s prodejem produktů rozhodl oficiálně vyjádřit pro agenturu Reuters. Marketingový ředitel společnosti Apple Phil Schiller uvedl následující.

„iPad je zdaleka nejúspěšnějším výrobkem ve své kategorii. Nejlevnější výrobek který jsme doposud vyrobili stál 399$ a lidé si jej vybrali ze všech ostatních produktů (v kategorii tabletů). Nyní můžete mít zařízení, které je ještě levnější za 329$ v této skvélé podobě a věříme, že mnoho zákazníků bude velmi nadšeno,“ Phil Schiller.

Dnes nejčtenější

.