Zavřít reklamu

Po prehliadke vnútorností piatej generácie iPodu Touch server iFixIt prináša ďalšiu zo sérii svojich pitiev zariadení spoločnosti Apple, tentokrát však ide o prakticky najlacnejší produkt zo série 2012/2013 jablčnej spoločnosti. Nový, väčší iPod nano, komunitou prezývaný aj iPod Touch nano, tento rok priniesol príjemnú kombináciu starých a nových prvkov, čomu nasvedčuje nielen jeho dizajn, ale aj jeho funkcie. Podľa hodnotenia a pripomienok spomínaného webu je však nový iPod vnútri výrazne horší, ako sme si mohli myslieť. A to najmä z hľadiska opravy. 

Vnútro najnovšieho iPodu je teraz jeden celok. Veľká výhoda, ale zároveň obrovská nevýhoda tohto zariadenia. Najväčším problémom je tak samotná základná doska, ktorá je obsiahnutá 3.5mm audio jackom, ale aj portom Lightning. Zároveň je k nej zvláštnym spôsobom pripojená batéria, takže jej opravy budú v prípade poškodenia ťažké, nehovoriac ani o konektore Lightning. Pokiaľ teda omylom zničíte tento port, viete, čo to znamená. Lepšie je na tom displej prístroja, keďže LCD panel a sklíčko s digitizérom sú od seba oddelené, podobne ako v prípade prvých modelov telefónu iPhone. iFixIt tak vo svojich testoch ohodnotilo siedmu generáciu Nano piatimi z desiatich bodov.

ipodnanoteardown

Základná doska prístroja však tentokrát obsahuje niekoľko rôznych čipov spoločnosti Apple, ktorých účel nie je známy. Tie nemajú bližšie mená, známe sú však ako 338S1099, 338S1146, 339S0193, 75292 98820 a 75203 23017, je však možné, že niektoré z nich obsahujú systémový software iPodu. Spoločnosť im robí 16GB Flash pamäť od Toshiby, ovládač dotykovej obrazovky Texas Instruments 343S0538, Bluetooth a FM čip od Broadcom a nakoniec čip NXP Semiconductors 1609A1.

nanologicboard

Dnes nejčtenější

.