Zavřít reklamu

Společnost Forrester Research odhalila propast mezi uživateli operačního systému Android a iOS. Konkrétně 15 900$ dělí uživatele dvojice celosvětově nejrozšířenějších mobilních operačních systémů. Průměrný roční příjem domácnosti, tedy všech členů jedné rodiny činí v USA 105 200$ u uživatelů operačního systému Apple iOS, zatím co u uživatelů operačního systému Google Android je průměrný příjem domácnosti ročně 89 300$.

To že jsou majitele iPhonů, iPadů a iPodů touch movitější než majitelé přístrojů s operačním systémem je však jednoznačně způsobeno tím, že zařízení s operačním systémem Android jsou cenově výrazně dostupnější a i když jsou telefony s Andoridem za 20 000Kč, jsou také telefony s Androidem za 1500Kč. Když bychom zašli do extrému, můžeme jako příklad uvést skutečnost, že logicky jsou majitelé vozidel Rolls Royce movitější lidé než majitelé vozů Škoda, což je však naprosto logické, protože Rolls Royce nenabízí levnější variantu pro méně movité zakazníky.

Průzkum je tak sice zajímavý, ale jeho výsledek byl jasný již předtím, než jej pánové a dámy z Forrester Research provedli. Co je však zajímavé je fakt, že uživatele iOS jsou v průměru mladší než uživatele operačního systému Android od společnosti Google. Naprostá většina uživatelů hledá nové aplikace na iTunes app Store nebo Google Play přímo v daném internetovém obchodě. Jen malá část uživatelů se o nových aplikacích dozvídá pomocí doporučení od svých kamarádů. Důležitou roli při hledání nových aplikací však hrají také recenze na odborných serverech.

iOS_vs._android

Dnes nejčtenější

.