Zavřít reklamu

Pokud vás někdy trápilo, že iPhone, iPod touch nebo iPad nejsou zařízení, které podporují Mass Storage připojení, tedy to, že je není možné připojit jako zařízení k jehož paměti máte plný přístup, bylo to zřejmě zejména ve chvíli, kdy jste byli u někoho, kdo si chtěl stáhnout nějakou hudbu, film nebo například vyzvánění z vašeho telefonu do počítače. Mnohem větší problém však nastane v okamžiku, kdy omlem příjdete o svoji hudební knihovnu v počítači a máte ji pouze v iOS zařízení.

Běžnou synchronizací s iTunes totiž můžete vše až na fotografie do iPhone pouze kopírovat nebo z něho data naopak mazat. iTunes ale neumožnují, abyste si z iOS zařízení přetáhli soubory do Macu. Naštěstí je tu aplikace DeTune od vývojářského studia HeadLightsoft, která umožňuje kopírovat obsah iOS zařízení do Macu. Aplikace je dostupná zcela zdarma a můžete si ji stáhnout na oficiálních stránkách vývojářů přímo zde.

Jakmile aplikaci stáhnete a nainstalujete přesunutím do Macu, stačí připojit iOS zařízení nebo iPod a spustit DeTune. Software automaticky identifikuje připojené zařízení a nabídne kategorie, které je možné v daném zařízení používat. V případě iOS zařízení tak získáte přístup k souborů v kategoriích Music, Movies, TV Shows, Books, Ringtones a Voice Memos neboli Hudba, Filmy, Seriály, Knihy, Vyzvánění a Hlasové poznámky z diktafonu.

detune

Následně již jen stačí označit soubory v dané kategorii, které chcete přenést do Macu a přesunout je pomocí přetažneí nebo-li funkce drag and drop. Jakmile soubory přetáhnete, vytvoří se ve složce kam je přetahujete další složky do kterých se například v případě hudby zařadí jednotlivá alba. Soubory jsou plně použitelné a můžete je používat dle libosti. DeTune podporuje všechny iOS zařízení s operačním systémem iOS 6 a starším a také všechny iPody.

detune-music

Dnes nejčtenější

.