Zavřít reklamu

Pokud vašemu stolu vévodí iMac nebo Apple Thunderbold, respektive Apple LED Cinema Display, zřejmě vás napadlo, že jeho podstavec zabírá poměrně dost místa, které by šlo využít. Stejné myšlenky se ujali pánové z designérského studia Twelvesouth, jehož produkt BookBook jsme již v minulosti recenzovali. Designéři tak vytvořili nový produkt s názvem HiRise, který je určený právě pro majitele výše uvedených počítačů a displejů od společnosti Apple. Hliníkový box, který je vyroben ve zcela stejné barvě jako tělo samotného počítače nebo displeje, je dostatečně pevný na to, aby udržel váhu displeje nebo iMacu. Pojďme se podívat na recenzi příslušenství pro největší počítač nebo displej, který Appel v současnosti vyrábí.

Jak jsem již v úvodu uvedl, HiRise je kompatibilní s 24″ i 27″ verzí počítačů iMac nebo displejů Apple LED Cinema, respektive Apple Thunderbolt Display. V recenzi se konkrétně zaměříme na použití s Apple LED Cinema 24″ Display, který je připojen k MacBook Pro. Nejprve se pojďme podívat na balení, které levou zadní překonává balení kabelky od Louis Vuitton. Víko krabičky pokrývá textil, který vzbuzuje dojem exkluzivity. Jakmile víko odklopíte, objeví se malý prospekt, ve kterém je stručně popsán stojan HiRise. Pod prospektem se ukrývá vykrojené logo společnosti Twelvesouth, pod kterým je samotný stojan, uložen do polystyrenu tak, že se skutečně nemusíte bát ani toho, že stojan přeletí půl planety, než se dostane na váš stůl.

hiRise-apple

Stojánek se skládá z pěti částí mezi které patří vrchní a spodní část, které se do sebe zasunou pomocí přesné drážky. Dále je k dispozici polička, jejíž výšku můžeme určit pomocí několika drážek, které HiRise nabízí. Nedílnou součástí je pak přední a zadní stěna s tím, že zadní stěna je ve spodní části vykrojena, aby bylo možné vést do stojanu kabely. Součástí balení je také osm šroubků s imbusovým klíčem, které slouží k přišroubování přední a zadní části HiRise ke zbytku konstrukce. Samozřejmě má HiRise sloužit nejen jako stojánek, ale primárně spíš jako odkládací prostor. Proto není nutné přišroubovat přední a dokonce ani zadní stranu. Pokud nevyužijete přiložené šroubky, drží přední respektive zadní strana pomocí magnetů. Pomocí poličky navíc máte možnost určit, jak vysoko bude displej nad povrchem stolu. Osobně si myslím, že je právě Apple LED Cinema 24″ poměrně nízko nad

Jak vidíte na fotografiích, do prostoru v HiRise se pohodlně vejde například iPhone, peněženka, externí disk nebo další věci, které se vám běžné povalují na stole. HiRise umí také skvěle ukrýt všechny kabely, které zkratka jen připojíte k Apple LED Cinema, Apple Thunderbolt Displeji nebo iMacu a následně stačí odklopit přední část podstavce a máte okamžitě přístup ke všem kabelům které využíváte. Pokud patříte mezi lidi, kteří iPhone synchronizují pomocí Wi-Fi a nabíjí jej zásadně přes nabíječku a k počítači nebo monitoru jste v životě nepřipojili jediný kabel, je pro vás HiRise zřejmě zbytečnou změnou designu, která nemusí sednout každému. Osobně se mi však design líbí a poté co se mi na stole čtyři roky povaluje Apple LED Cinema display, již jsem se na dokonalý design jeho podstavce dostatečně vynadíval a právě HiRise přinesl zajímavé zpestření. Samozřejmě pokud použijete 27″ displej nebo iMac, vypadá stojánek ještě lépe.

HiRise

Resumé
Samozřejmě záleží jen na vašem vkusu, zda chcete měnit vzhled svého pracovního stolu a také samotného iMacu nebo Apple displeje. Pokud se však rozhodnete, že skutečně chcete schovat nějaké ty zbytečnosti co se povalují po stole, je HiRise skutečně kvalitní volbou. Zpracování je na stejné úrovni, jakou nabízí produkty Apple. Hliník je ve zcela stejném odstínu jaký používá Apple a vše tak dokonale ladí. Jediné co bych si dovolil výrobcům vytknout je fakt, že přední stěna HiRise obsahuje čtveřici otvorů pro šroubky, které kazí vzhled zejména tehdy, když se rozhodnete, že přední stěnu budete používat pouze s magnety. HiRise je naprosto geniální řešení pro všechny kterí mají některý z Apple displejů přípojených k Mac mini, ten se totiž do stojanu přesně vejde.

HiRise si můžete za cenu 2000Kč zakoupit přímo zde.

HiRise

Dnes nejčtenější

.