Zavřít reklamu

V dnešním světe se často diskutuje o ceně konečného výrobku, která bývá mnohonásobně větší než náklady na jeho výrobu. Samotný Apple je svými maržemi velmi dobře znám každému, kdo má alespoň jakýsi přehled o současných cenách elektroniky. S blížícím se představením nového iPadu Mini, se zdá více než logické, že alespoň ve Spojených státech, bude tento tablet dostupný k určité smlouvě s operátorem zcela zdarma. Podobný přístup Apple praktikuje i u svých telefonů iPhone, kdy nejnovější iPhone 5 nezískáte zcela zdarma, ale jeho o generaci staršího a v dnešní době stále dobře použitelného bratra iPhone 4S je možné získat s výraznou slevou a momentálně nejstarší iPhone 4 je možné získat zdarma ke smlouvě s poskytovatelem mobilních služeb. Je tedy zcela logické, že Apple se pokusí tuto strukturu přenést i na své tablety. Proč by ale mohl být iPad mini poskytnou zákazníkovi ke smlouvě zdarma?

Díky tomu, že iPad Mini bude zjevně vyráběn ze součástek, které sice přidají na ceně, ale v konečném důsledku bude finální cena menší než u ostatních iPadů, bude mít Apple možnost svůj tablet bohatě dotovat, tak jako to dělá například Amazon s Kindlem Fire. Nicméně, toto není postup, který Apple sleduje několik let u svých telefonů a tak je i možné, že vše zůstane při starém i u tabletů. Nicméně v budoucnu by jeden z jablečných tabletů mohl být prodáván zdarma-právě iPad Mini by jím možná mohl být. Jablečný gigant, totiž může objevit způsob jak bezpečně nabízet bezdrátové připojení k zařízením, které pracují s jeho digitálními službami-iTunes, AppStore, iTunes Match, za určitý roční poplatek. Pokud by tedy Apple dokázal takové zařízení nabídnout byl by opět míle před konkurencí.

V současnosti má Apple „problémy“ s konkurenčním Google Nexus 7, který je jediným obstojným soupeřem iPadu, a Kindlem Fire HD od Amazonu. Nicméně Oba tyto přístroje mohou být v prodejích poraženy menším iPadem i když bude stát o například $50 více než ona konkurence. Důvodem proč tomu tak může být není jen srovnatelná velikost, ale především takřka dokonale propojený ekosystém digitálních služeb, který dokáže nalákat další masy do Apple Storů. Za cenu cca $249 by 7″ tablet od Applu dosáhl milionu prodaných kusů jen během předobjednávání. Navíc pokud se Apple bude schopen domluvit s americkými poskytovateli mobilních služeb, aby nabídli dvouletou smlouvu na datové přenosy, jednoznačně by tak prolomil veškeré dosavadní rekordy prodejů, jelikož takový tablet zdarma, by byl příliš velkým lákadlem.

Apple-iPad-mini

Dnes nejčtenější

.