Zavřít reklamu

Na iTunes App Store jsou aplikace skutečně na vše na co si jen vzpomenete. Každý zde najde aplikaci, která mu pomůže usnadnit život. Jelikož má samozřejmě každý náš čtenář různé zájmy a používá tedy různé aplikace, rozhodli jsme se podívat na aplikace, které souvisí s činností, jenž minimálně dvakrát denně provádí každý z nás, tedy s čištěním zubů a celkovou dentální hygienou. V současné době již všichni vědí, že ústní hygiena není jen bezduché čištění zubů, ale že existuje řada dalších produktů, díky kterým se můžeme vyvarovat návštěvám zubního lékaře nebo můžeme dokonce upoutat zářivě bílým úsměvem. Vedle oscilačních kartáčků, mezizubních kartáčků, dentální nitě, škrabky na jazyk, ústní vody, ústního spreje a dalších produktů, můžete při péči o zdravé zuby využít i váš iPhone, iPod touch nebo iPad.

V iTunes App Store je zhruba 5000 aplikací, které souvisí s ústní hygienou. Velmi snadno je však lze rozdělit do několika kategorií, z nichž jsme vybrali aplikace, které se nám v redakci zdají nejlepší. Samozřejmě je možné, že vám může vyhovovat jiná aplikace, ovšem její funkčnost bude podobná jako u aplikace, kterou jsme vybrali pro danou kategorii. Aplikace které je možné použít při ústní hygieně v zásadě umí buď poradit celkově s problémy pomocí otázek a odpovědí, měřit čas čištění zubů a ukazovat kdy a jak dlouho máte jednotlivé zuby čistit nebo dokáží na základě fotografie určit odstín barvi vašich zubů a ukázat vám, jak budete vypadat, pokud budete v koupelně trávit denně zhruba stejně času jako moje manželka, tedy tolik času, kolik zhruba trvá mužská očista měsíčně.

ToothBrush
Aplikace je svým designem vhodná nejen pro dospělé ale pomůže také dětem, které čištění zubů nebaví. Základem ToothBrush je jednoduché schéma zubů, na kterém se zároveň s odpočítávajícím se časem iPhone ukazuje, jaké části chrupu se máte zrovna věnovat. U aplikace je možné nastavit čas, po který si zuby chcete čistit a také tón, jenž upozorní na každou uběhlou půl minutu čištění a na změnu části zubů, které máte čistit. Věřte, že pokud budou děti sledovat odbíhající čas a zajímavou animaci na displeji, rozhodně pro ně bude čištění zubů zábavnější. . Samozřejmostí je možnost nastavit, kdy jste si pořídili používaný zubní kartáček s tím, že aplikace sama pomocí notifikace upozorní po třech měsících na nutnost jeho výměny. Součástí ToothBrush je také krátký souhrn několika rad, s jejichž dodržováním dosáhnete lepší výsledky při čištění zubů.

iPhone-zuby

Brush DJ
Aplikace nabízí v podstatě podobnou funkci jako ToothBrush, ovšem v moderním designu, který jistě ocení všichni milovníci minimalistického stylu. Jednotlivé LED diody v kruhu představují všech 32 zubů, které má zdravý člověk a postupným rozsvěcením signalizují, kterému zubu se máte aktuálně věnovat. Při čištění zubů vás navíc může doprovázet předem navolená písnička z iPod knihovny nebo náhodně vybraná skladba, která hraje během celého čištění zubů. Samozřejmostí je možnost nastavit si barvu LED diodek zastupujících vaše zuby nebo například možnost nechat se pomocí push notifikace upozornit na nutnost vyměnit po třech měsícíh zubní kartáček.

Brush-DJ

Dental Expert
Dental Expert je aplikace, která nabízí souhrn stovek rad jak se co nejlépe starat o chrup. Kromě základních informací jko je detailní popis čištění zubů, zde najdete také vhodné recepty, díky kterým budou vaše zuby bílé a zdravé. Aplikace vám pomůže také v případě problémů, jelikož obsahuje desítky rad, jak vyřešit dané problémy se zuby nebo dásněmi. Aplikace také nabízí řadu informací o kontrole chrupu nebo pomoci při akutních problémech. Zajímavostí je pak sekce Myths vs. Facts nebo Fun Facts, kde se dozvíte opravdu zajímavé a zároveň vtipné informace o zubech nejen lidských, ale také těch ze zvířecí říše.

zuby-iphone

Philips Zoom
Podobných aplikací jako je Philips Zoom naleznete vi Tunes App Store desítky nebo spíše stovky. Aplikace na základě vaší fotografie pozná odstín zubů a automaticky určí, kde na barevném spektru se nachází vaše zuby. Následně vám předvede, jak budete vypadat pokud se vám podaří zuby vybělit nebo pokud si je naopak přestanete čistit. Velkou nevýhodou aplikací tohoto typu je fakt, že odstín zubů závisí v největší míře na tom, za jakého světla fotografii pořídíte. Pokud svítí sluníčko a stoupnete si proti němu, je pravděpodobné, že budou zuby bělejší než ve skutečnosti jsou. Naopak pokud se vyfotíte v místnosti s málo světlem, bude odstín zubů nepřirozeně tmavý. Pokud tedy skutečně chcete zjistit zda produkty, které na bělení zubů používáte fungují, fotografujte se vždy za stejného osvětlení například v koupelně. Ve výsledku je pak vlastně jedno zda fotografie odpovídá realitě, pokud ji pořídíte vždy za stejného osvětlení, rozdíl před a po bělení bude patrný i když se bude pohybovat v jiných hodnotách než které máte na jiném světle.

philips-zoom

Dnes nejčtenější

.