Zavřít reklamu

Diskusní fórum Slashdot.org slavilo své patnácté narozeniny a podařilo se mu dohodnout si jako hosta člověka, který již dvě desítky let pouze jezdí po světě s pěkným balíkem peněž na kontě a vyjadřuje své názory na technologie. Samozřejmě nemáme na mysli nikoho jiného než spoluzakladatele společnosti Apple Steva Wozniaka. Steve nakonec dostal od uživatelů fóra 557 otázek a na velkou část z nich odpověděl. Mezi nejzajímavější reakce patří například skutečnost, že by si Steve Wozniak přál, aby byl iTunes Store dostupný také na Android a nabízel možnost stahovat hudbu a filmy také na další zařízení s operačním systémem Android nebo Windows Phone.

Další zajímavostí je odpověď na otázku, jestli si Wozniak myslí, že poté co Steve Jobs zemřel a opustil tak společnost Apple, hroží že se Apple dostane na dno a bude čelit problémům. Wozniak je samozřejmě držitelem akcií společnosti a tak odpověděl, že pro Apple není důležité aby prodával více než konkurence nebo aby měl největší podíl na trhu, ale je podstatné aby vykazoval zisk. Je pravdou, že od Apple v současné době všichni očekávají stále inovativnější produkt a dělal úchvatné věci, ovšem akcionářům ke spokojenosti stačí, aby společnost vykazovala zisk, s čímž zatím nemá sebemenší problém.

Steve Wozniak také například vyjádřil svou obrovskou podporu Jailbreaku, ale zároveň dodal, že chápe proč Apple své operační systémy skličuje uzavřeností. Podle Wozniaka je důvod pro velmi konzervativního přístupu k otevřenosti operačních systému a k větším možnostem jejich modifikace ze strany vývojářů jednoduchý, Apple chce chránit uživatele a zaručit jim bezpečné a stabilní systémy.

Dnes nejčtenější

.