Zavřít reklamu

V minulosti jsme odsuzovali, když někdo napsal nebo řekl, že toto by se za Steva nestalo. Nyní však přišel Tim Cook s něčím, co by se za Steva Jobse opravdu nestalo. Poprvé v historii společnosti Apple se veřejně omluvil za pochybení nového produktu a napsal otevřený dopis, který zveřejnil na stránkách apple.com. Tim Cook tak veřejně přiznal chybu a dokonce i poradil zákazníkům ať používají alternativní aplikace nebo Google mapy do doby, než budou Apple Maps nejlepší na světě, na čemž společnost usilovně pracuje. Je pravda, že toto by se za Steva Jobse skutečně nestalo a jak víme, kdyby se Steve rozhodl promluvit k uživatelům, bylo by zřejmě ve zcela opačném duchu, kde by jim „vynadal“ za to, že dostatečně nepomáhají Applu vylepšit jeho mapy.

Za Steva Jobse by se toto opravdu nestalo, na druhou stranu se jedná o velmi sympatické gesto, kterým si Tim Cook zřejmě získá velké množství fanoušků a Apple se tak stává více otevřenou společností, která se sice snaží dělat nejlepší produkty na světě, ale jednou za dlouhý čas se ji to nemusí podařit a právě v tu chyvíli přichází ke slovu její ředitel, který dokáže veřejně přiznat chybu.

Našim zákazníkům,

V Apple se snažíme, aby naše produkty byly světové kvality, které přináší našim zákazníkům nejlepší zkušenosti. S novými mapami, které jsme přinesli minulý týden, jsme nesplnili svůj závazek. Je nám velice líto frustrace, kterou to způsobilo našim zákazníkům a děláme vše, co je v našich silách, aby byly mapy lepší.

Přinesli jsme mapy s první verzí iOS. Postupem času jsme chtěli poskytnout našim zákazníkům ještě lepší mapy, včetně funkcí jako je Turn-by-Turn navigace, hlasová integrace a vektorové vrstvy. K tomu jsme museli vytvořit novou verzi aplikace Mapy od základů.

Existuje již více než 100 milionů iOS zařízení využívající nové Apple Maps a každý den přibývají další. Jen za něco více než za týden uživatele s novými mapami hledali téměř půl miliardy míst. Naši zákazníci používají naše mapy a my jsme vděčni za jejich zpětnou vazbu.

Zatím co budeme vylepšovat mapy, můžete zkusit alternativy z iTunes App Store jako jsou Bing, MapQuest, Waze nebo použít Google nebo Nokia mapy s tím, že si vytvoříte pomocí safari záložku na domovské obrazovce.

Vše co děláme v Apple je zaměřeno na to, aby naše výrobky byly nejlepší na světě. Vím že to od nás očekáváte a budeme pokračovat v práci non-stop až budou mapy na neuvěřitelně vysoké úrovni.

Tim Cook, CEO Apple

Tim-Cook-Apple-CEO-with-Apple-Logo-and-Steve-Jobs-2

Dnes nejčtenější

.