Zavřít reklamu

Všimli jste si někdy toho, že když hrajete hru ve které jsou reklamní bannery na iOS zařízení a jste v ČR, zobrazí se reklamní kampaň Komerční banky, když přejedete do SR, zobrazí se reklamní kampaň Tatra Banky. Nedej bože že jste si stáhli aplikaci týkající se nějaké společnosti nebo produktu. Pokud například použijete aplikaci společnosti vyrábějící jídlo které vydrží dvě desítky let v nezměněné podobě, tedy McDonald’s, zjistíte, že reklama v dalších aplikacích začne automaticky nabízet mletou krávu v housce. Tak přesně tomuto se říká cílená reklama a Apple s ní pomalu ale jistě končí.

Apple nabízel zadavatelům reklam takzvaný identifikátor reklam, s jehož pomocí sice vaše osobní údaje ani data o tom co stahujete, děláte nebo jaké stránky navštěvujete nezískala třetí strana, ale společnost mohla nabídnout zadavatelům přesné cílení reklamních kampaní s tím, že sama využila získaná data. Součástí iOS 6 je však také funkce Omezit Sledování, díky které již data získané z vašeho přístroje nemohou zadavatele reklamních kampaní použít pro vlastní účely. Zajímavé je, že v popisku funkce Apple uvádí, že její využití je přístupné pouze po určitou přechodnou dobu, během které mohou zadavatelé stále ještě cílit své reklamní kampaně.

Pokud v této době aktivujete omezení sledování, Apple již se nesetkáte s cílenou reklamou. Po uplynutí přechodné doby, jejíž délku společnost blíže nespecifikovala, pak již žádné zařízení nebude umožnovat zobrazení cílené reklamy. Funkce se tedy při další aktualizaci v době, kdy Apple již zcela zakáže cílené reklamní kampaně z iPhonů, iPadů a iPodů touch vytratí. Pro aktivaci omezení sledování stačí když otevřete Nastavení –

Dnes nejčtenější

.