Zavřít reklamu

Najnovšia verzia mobilného operačného systému Apple, iOS 6, napriek väčšine výhod prináša aj zopár chýb, ktorých množstvo je však výrazne menšie v porovnaní s iOS 5, počas ktorého vývoja došlo k zmene vedenia spoločnosti. Najnovšie objavené chyby nového systému sa týkajú najmä sieťových nastavení zariadenia, čo si všimnete už pri prvej snahe o použitie mobilného internetu či snahy prijímať maily. Dnes som sa rozhodol spísať všetky sieťové problémy, ktoré som na svojom prístroji či v internetových diskusiách zaznamenal. Poďme sa teda pozrieť na to, čo spôsobujú a ako ich opraviť.

Nefunkčný mobilný internet
V prípade, že sa pokúsite pripojiť na internet v električke či inom mieste, kde nemáte bežne dostupný prístup na bezdrôtovú dátovú sieť, zistíte, že načítavanie stránok je akési dlhé a po tomto čakaní sa aj tak vyhodí chybová hláška. Pri aktualizovaní sa totiž vymazali pravdepodobne všetky sieťové nastavenia a tak budete musieť vojsť do nastavení. Presnejšie Nastavenia -> Všeobecné -> Mobilné. Najprv sa uistite, či máte položku „Mobilné dáta“ aktívnu. V prípade, že je aktívna a stále vám internet nefunguje, presuňte sa nižšie a otvorte ponuku Mobilná dátová sieť. Tu si už len nastavte prihlasovacie údaje, dostupné na fórach (v prípade, že máte O2 Slovensko, do položky APN zadajte „o2internet“ a zvyšné políčka nechajte prázdne). To isté spravte aj pri Zdieľaní internetu a prípadne MMS. Váš internet by teraz mal šliapať ako švajčiarske hodinky.

Nie je možné prijať e-maily
Ďalšou veľkou chybou je prijímanie mailov. Nie je vôbec známe, ako k tejto chybe došlo, no prakticky hneď po aktualizovaní strácate možnosť prijímať či odosielať e-maily. Pri pokuse o aktualizáciu schránky sa dočkáte niekoľko minút dlhého načítavania, ktoré zakončí hláška „Nie je možné prijať emaily“. Riešenie je tak trochu absurdné a dostupné len v prípade, že si svoje prihlasovacie údaje pamätáte. Jediným spôsobom, ako sa tejto chyby zbaviť, je zmazať doterajšie nastavenia e-mailu a vaše adresy znovu pridať. V prípade, že ste sa v nastaveniach vášho telefónu nepohybovali pre obavy z nechceného poškodenia systému, teraz do nich budete musieť vstúpiť. Presnejšie do sekcie Mail, kontakty, kalendáre, kde následne vyberiete vaše aktuálne účty a zmažete ich. Následne si ich len pridáte naspäť pomocou tlačítka Pridať účet…

iPad sa nemôže pripojiť k Wi-Fi sieti
Tento problém stretol mnoho ľudí, vrátane niektorých mojich známych. V internetových diskusiách nájdeme hneď dvojicu riešení tohto celkom čudného problému. Prvou možnosťou, ako sa problému zbaviť, je vypnúť a zapnúť WiFi pripojenie na tablete, ktorú nájdete v sekcii WiFi. V prípade, že sa vám po tejto maličkosti nepošťastí, budete musieť vojsť do Všeobecné -> Reset -> Resetovať nastavenia siete. Ak máte 3G, prípadne Cellular verziu iPadu, zrejme budete musieť napraviť aj predchádzajúce dva problémy.

Dnes nejčtenější

.