Zavřít reklamu

Díky úzké spolupráci serveru Letem světem Applem se společností Western Digital dostali naši čtenáři možnost položit otázky přímo řediteli Public Relations společnosti Western Digital. V minulých týdnech měli naši čtenáři možnost položit otázky pro Daniela Mauerhofera, Head of Public Relations, EMEA & India ze společnosti Western Digital. Všechny otázky jsou nyní zodpovězeny a Daniel všem našim čtenářům děkuje za zajímavé dotazy a věří, že jeho odpovědi splnily očekávání čtenářů. Nyní se již pojďte podívat na to, jak odpovědel Denial Mauerhofer na vase otázky, týkající se společnosti Western Digital a jejich produktů.

Kolko hdd venujete do sutaze pre citatelov Lsa? Preferujeme viac mensich cien.
Soutěž? Určitě, proč ne! Domluvíme se.

Jaký je rodíl mezi harddiskem WD My Passport a WD my Passport for Mac? kromě předinstlované formátování
Produktová řada My Passport for Mac je speciálně navržena, aby ladila a vhodně doplňovala Apple ecosystém, to platí i o našich nových modelech ze série Edge. V nabídce máme také verze My Book Studio s celokovovým pouzdrem.

Kdybych si chtel od WD zakoupit levny sitovy disk, kde bych mel hudbu a filmy z iTunes a fotky z iPhota, ktery by umel spolupracovat s XBMC a na ktery bych mohl zalohovat MacOS. Ktery by to byl?
WD My Book Live Duo 6 TB. Nabízí dostatek prostoru a při nastavení RAID 1 i další zabezpečení dat. Produkt je certifikován DNLA pro plynulou komunikaci s dalšími produkty ve vaší síti. Je také snadné tento produkt zapojit a nastavit.

Daniel Mauerhofer

Přemýšlím nad pořízením NAS a zaujal mě i My book live. Bude možné se dívat na filmy v MP4 na něm uložené přímo z appleTV? Bez puštěného počítače. Tedy podle recenzí, co jsem se pokoušel dohledat, to nyní zřejmě nejde. A zajímalo by mě, zda to bude možné třeba v budoucnu s upgrade firmware.
Pro blízkou budoucnost nic takového neplánujeme. Prodáváme naši vlastní řadu multimediálních přehrávačů, jejichž široká podpora napříč formáty a uživatelské rozhraní nemá konkurenci. Je to řada WD TV Live a LiveHub s integrovaným diskem pro další ukládací kapacitu.

Dobrý den, chci pogratulovat k úspěšnosti vašich produktů a k prodejnosti, a tudiž se chci zeptat, jestli by jste mi nezaslal nějaký vzorek zdarma.
Díky za poklonu – pokud bychom posílali každému, kdo by si to přál,  produkt zadarmo, brzy bychom s podnikáním skončili. Děkujeme za pochopení.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč již externí disky řady STUDIO již neobsahují e-ink display, který byl výborný pro označení disku. Děkuji JS
Segment trhu externích disků se mění velmi rychle a WD musí být na čele těchto změn s novými produkty. Dnes se hodně soustředíme i na softwarová řešení jako je SmartWare či šifrování dat na discích. Navíc se disky stávají stále menší , což také vede k tomu, že jsem přestali integrovat e-Ink. Doufám, že i nadále máte naše disky v oblibě.

Planujete vylepsit zalohovaci SW pod Windows, ktery by se dokazal priblizit Time Machine (Apple)? -> jednoduchost + efektivita. V zalohovacim software WD Smartware + konkurencnim Synology Data Replicator 3 vidim velkou slabinu, ktera by se mohla zmenit k lepsimu.
Naše softwarová řešení aktualizujeme průběžně, včetně SmartWare. Pokud mate něco konkrétního u tohoto programu, co byste chtěl najít v dalších aktualizacích, dejte nám vědět!

Dobrý den, mě by zajímalo jak a kdy půjde cena produktů WD dolu díky tomu, že si myslím, že po katastrofě v Thajsku je již produkce na běžné úrovni ale v cenách se to nijak neprojevilo? Tehdy se ceny zdvojnásobili skokovým růstem, ale pokles cen jsem zásadni nezaznamenal?
Ceny klesají postupně už i v České republice. Celé odvětví a jeho dodavatelé diversifikovali dodavatelský řetězec zcela výrazně, což stálo nemalou částku. V nejbližší době neočekáváme úplný návrat cen na úroveň před povodněmi. Hodně toho, co bylo napsáno na různých diskusních fórech je velmi přehnané.

Dobrý den, plánuje WD představit nějaký 2,5 externí ssd disk s konektory Thunderbolt a USB3? Něco podobného, jako např. Elgato, avšak za normální cenu? Takových bych koupil hned několik a myslím, že bych nebyl jediný.
Myslíte, že by tedy byl trh pro externí disk My Passport s rozhraním Thunderbolt?

passportforMAC

Dobrý den, dovolte abych se vás zeptal jako uživatel. Není v plánu nějaké nové medium, které by svou životností bylo lepší variantou než je současná nabídka na trhu? Zejména pokud se jedná o archivaci fotografií a videí v digitální podobě. Děkuji za odpověď.
Doporučil bych jedině externí disk HDD pro zálohování osobních věcí. Zálohujte pravidelně jedenkrát týdně či v obdobném intervalu a disk uchovejte odděleně. Současný (perpendiculární) magnetický záznam pomalu dosahuje hranic kapacity. Aktuálně náš vývoj zaměřujeme na novou technologii záznamu EAMR (energy assisted magnetic recording) s tzv “shingle”zápisem. Je to technologický most mezi stávající technologií PMR a EAMR. Navíc například naše dceřiná firma HGST oznámila, že uvede disky plněné héliem, což sníží odpor vzduchu na 1/7. To umožní mít až sedm ploten disku v jednom 3,5palcovém disku.

Dobrý den, kdy uvedete konečně disky s kapacitou 4-5TB, určené pro provoz 24/7. Mám takový pocit, že peklo zamrzlo a za poslední cca 2roky jste se s kapacitou nikam nedostali (kromě dohonění konkurence s 3TB diskem).
Velmi brzy! Máte ale pravdu, že se v této době nárůst kapacity  zpomalil na 40 % v ročním srovnání.

Druhá otázka míří k ceně disků, nemyslíte že při dnešní ceně a trendu ceny SSD, budete přicházet o velké zisky v segmentu disků s nízkou kapacitou (tak 250-1000GB) právě proto, že za trochu více peněz dnes člověk koupí raději SSD disk, který posouvá celý PC rychlostně jinam?
Pokud zákazníci rozhodnout, že jim stačí 256 GB, pak ano. V současnosti investujeme do vývoje hybridních disků malého formátu s tloušťkou 7 mm a 5 mm, což přináší kombinaci toho nejlepšího z obou světů. Obecně pak vidíme obě technologie tak, že se vzájemně doplňují. Odhadujeme, že v roce 2020 bude 85 % ze všech Petabytů digitálních informací uložených stále na pevných discích HDD.

Třetí otázka, sledujete trend vzestupu prodeje 2,5″ disků? Nemyslíte, že se s nimi budeme setkávat čím dál více i v desktopech?
Proč ne. Spotřebují méně energie, jsou méně hlučné, ale možná potřebujete větší kapacitu. Ta současná je 2 TB u 2,5palcových disků s tloušťkou 15 mm.

A co říkáte na pokusy dělat hybridní HDD (z osobní zkušenosti to moc nefunguje) nebo na “blbé” nápady jako 5mm hdd pro ultrabooky?
Ale ono to opravdu to funguje. Jsou určeny do ultrabooků a dalších štíhlých řízení (viz také odpovědi výše). Společnosti ASUS a ACER již produkují výrobky postavené na HDD discích s tloušťkou 5 mm.

Dobrý den, Plánuje Wester Digital v nejbližší době výrobu nových Solid state drive s rychlostmi okolo 500MB/s se SATA3 v kapacitě okolo 120GB?
Pro běžného spotřebitele? V této chvíli ne. Nejsme výrobci flash částí SSD disků a tím je to obtížnější.

mybook_mac

Dnes nejčtenější

.