Zavřít reklamu

Apple v novém operačním systému iOS 6 vynechal pět let používané Google Maps a nabídl zákazníkům zcela nové mapy, které pocházejí přímo od Apple. Většina uživatelů v ČR a SR je však kvalitou map mírně řečeno pobouřena. V současné době se navíc opravdu horlivě spekuluje o tom, zda Google vůbec mapy pro iOS zařízení vydá jako samostatnou aplikaci nabízející na iTunes App Store nebo zda si je nechá pro sebe a bude je používat jako jeden z hlavních taháků operačního systému Google Android.

Google věděl téměř půl roku o tom, že Apple v novém systému jeho mapy vynechá a zatím stále nepřišel s vlastní aplikací, je tedy možné, že to neplánuje ani do budoucna. Naštěstí Google Maps nikdy nenabízeli offline režim čtení, takže není až tak složité je v poměrně obstojné podobě vrátit zpět do mobilních telefonů iPhone, tabletů iPad nebo multimediálních přehrávačů iPod touch.

  1. Pokud chcete používat aktuální polohu, musíte nejprve v nastavení povolit použití aktualní polohy pro Safari.
  2. Zvolte Nastavení – Soukromí – Polohové služby – Safari.
  3. Otevřete ve svém iOS zařízení Safari a přejděte na maps.google.com
  4. Povolte webové stránce maps.google.com používat vaši aktuální polohu, samozřejmě pokud chcete.
  5. Stiskněte tlačítko dole uprostřed stránky a vyberte možnost přidat na plochu.
  6. Nyní máte na ploše ikonku, pomocí které se snadno dostanete přímo k mapám Google.
  • Stejným způsobem můžete samozřejmě na plochu přidat další stránky jak vidíte na níže uvedených screenshotech. Přidejte si LsA na plochu a získejte tak okamžitý přístup ke všem článkům.
maps
mapy
IMG_3720
IMG_3722

Dnes nejčtenější

.