Zavřít reklamu

Impossible Lab navazuje na veleúspěšný fotoaparát Polaroid, který se stal hitem osmdesátých let a vystřelil společnost Kodak ke hvězdám. Samozřejmě je rok 2012 a tak se autoři spoléhají na iPhone, ze kterého můžete pomocí Impossible Lab vytisknout během pár vteřin reálné fotografie stejně, jako v případě legendárního Polaroidu.

Tiskárna se k iPhone nepřipojuje pomocí žádné bezdrátové technologie, dokonce ani pomocí kabelu. K tomu abyste vyvolali snímek stačí přiložit iPhone displejem na které je požadovaná fotografie na tiskárnu, která ji následně vytiskne. Impossible Lab je kompatibilní s iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5 a některými přístroji s operačním systémem Android.

To že baterie zvládne vytisknout na jedno nabití 150 snímků vás zřejmě kvůli ceně speciálního filmu na který se tiskne nemusí až tak trápit. V případě že se rozhodnete využít skutečně celou kapacitu baterie a vytisknout 150 snímků, připravte si něco málo přes 9000Kč. Tiskárna totiž využívá známý film PZ 680 COOL Color, který se používá do fotoaparátů Polaroid. Cena 8 listů papíru, tedy 8 fotografií je 500Kč. Právě cena jedné fotografie 62Kč bude zřejmě největší překážkou proto, abyste tiskárnu mohli skutečně často využívat. Cena tiskárny přitom není nijak závratná, začíná na 149$, tedy zhruba 3000Kč.

Impossible LAB

Tiskárna je součástí programu Kickstarter, ve kterém se snažila za 30 dnů získat od fanoušků 250 000$. Projekt však požadovanou částku sehnal nikoli za 30 dnů, ale za 30 hodin, díky čemuž se autoři rozhodli, že pokud se podaří částku zdvojnásobit, budou přidávat ke každé tiskárně dvě balení filmů na které se fotografie tisknou. Pokud si chcete tiskárnu pořídit nebo přispět autorům na její výrobu, stačí přejít na následující stránky kickstarter.com.

Dnes nejčtenější

.