Zavřít reklamu

Zatímco najít novinky a uníky fotografií o iPhone 5 není již nejaký ten měsíc žádný problém, o iPod touch příští generace jsme se zatím nedozvěděli vůbec nic. Samozřejmě byl iPod touch vždy odrůdou iPhone a vycházel přímo z jeho hardwaru a dalších novinek, které přinesla nová generace mobilního telefonu. Bohužel pouze první generace byla téměř do slova iPhone bez GSM a GPS modulu. Ostatní generace již měly horší hardware, horší fotoaparát a celkově již jejich výkon byl nižší, než výkon iPhone a to ve všech ohledech. Server GizChina nyní přinesl fotografie, na kterých je podle jejich vlastního tvrzení obal pro nový iPod touch.

Pouzdro je zajímavé nejen tím, že jsou jeho okraje méně zkosené než u současné generace iPodu touch, ale zejména tím, že jeho otvor pro kameru/fotoaparát, je přibližně stejně velký, jako tomu je pouzder pro iPhone 4, respektive iPhone 4s. To zřejmě znamená jediné, že iPod touch dostane to, co na rozdíl od iPhonu postrádá, tedy LED přisvícení, které slouží jako blesk při focení nebo jako baterka při natáčení. iPod touch by se tak stal ještě více užitečným zařízením, které umožňuje fungovat jako baterka. Jen si vzpomeňme na množství aplikací, které umí vyvolat sos volání pomocí blikání LED diody nebo aplikací, které baterku využívají například pro měření srdečního tepu. O to vše je v současné době iPod touch ochuzen.

Mnohem zajímavější na novém pouzdře je fakt, že kromě otvoru pro kameru s LED diodou obsahuje také další otvor, který se nachází v levém spodním rohu, přesně pod kamerou. Zde se opravdu jen nabízí spekulace o tom, co by to mohlo být. Může se jednat buď o otvor pro mikrofon nebo reproduktor. Pokud však zajdeme do trošku více sci-fi oblasti, není problém aby se jednalo o otvor pro biometrický snímač otisků prstů, který Apple zřejmě v budoucnosti u svých produktů nasadí, jelikož již investoval 350 milionů dolarů do společnosti, vyvíjející tyto snímače. Nejednalo by se sice o žádnou novinku v IT. Snímačem jsou totiž vybaveny i ty levnější notebooky Lenovo a dalších výrobců. Ovšem na poli hudebních přehrávačů by to byl skutečný průlom. Na to je však otvor zřejmě příliš malý. Nabízí se tak skutečně možnost reproduktoru nebo mikrofonu, ovšem taková 3D kamera by také nebyla marná. Připomeňme si fotoaparát Fujifilm 3D, který se prodává již více než dva roky a nabízí 3D natáčení v HD rozlišení a taktéž 3D fotografie.

leaked-ipod-touch-5th-gen-case-rear-flash
leaked-ipod-touch-5-case-rear-camera
fujifilm-finepix-real-3d-w3-camera-front

Dnes nejčtenější

.