Zavřít reklamu

Kauza nefunkční antény u iPhone je naštěstí již za námi, i tak se však může hodit možnost otestovat si, jak kvalitní signál váš telefon aktuálně chytá. Na rozdíl od pouhých čárek ve stavovém řádku, vám takzvaný Field Test, který není příliš známý, umožní zobrazit konkrétní stav vašeho signálu. Field Test je servisní režim, který umožňuje servisním technikům zobrazit detailní informace o iPhone. Pro běžného uživatele je pak právě zobrazení signálu tou nejzajímavější z nich. Pojďme se podívat jak se dostat do režimu testování, ve kterém můžeme zobrazit konkrétní stav signálu telefonu. Test funguje na všech generacích mobilního telefonu iPhone, kromě původního modelu označovaného také jako iPhone 2g.

Field Test mód je skrytý režim vašeho iPhone, na jehož aktivaci zřejmě jen tak náhodným testováním nepřijdete. Proto, abyste aktivovali Field Test mód, stačí když vytočíte telefonní číslo *3001#12345#*. Jakmile vyťukáte na klávesnici číslo a zvolíte možnost volat, zobrazí se menu Field Test. Zde je několik položek, které pravděpodobně naprosté většině z nás nic neřeknou. Kromě menu Field Test se však ve stavovém řádku telefonu, tedy v horní liště objevilo vedle názvu operátoru také číslo, které nahradilo zobrazení signálu. Nyní již jen stačí vypnout Field Test a nechat zobrazené pouze číslo se signálem. Celý postup vypadá následovně:

  • Vytočte telefonní číslo: *3001#12345#*
  • Zmáčkněte Sleep Button (horní tlačítko) do chvíle než se na obrazovce neobjeví informace o vypnutí telefonu.
  • Podržte Home Button do chvíle, dokud informace o vypnutí telefonu nezmizí.

Nyní vidíte místo signálu číslo, které označuje přesnou sílu signálu. Síla signálu se měří v rozmezí od -40 do -120. S tím, že číslo -40 se vám zobrazí tehdy, když budete stát pár metrů od vysílače operátora, zatím co číslo -120 znamená, že nemáte dostatečný signál pro telefonní hovor. Pokud máte signál pod 80 jedná se všeobecně o velmi kvalitní signál, jakmile je však číslo nad 80, již se signál zhoršuje. Dotykem na číslo zobrazující aktuální stav signálu, zobrazíte opět ikonku signálu, opětovným dotykem pak znovu číslo. Pokud chcete Field Test ukončit, stačí když iPhone restartujete nebo připojíte k iTunes. Pokud na vašem telefonu Field Test neukončil restart zařízení, můžete jej 100% vypnout také tím, že opět vytočíte číslo pro vyvolání Field Testu a následně zmáčknete Home Button.

field-test-iphone-4
field-test-apple
iphone-field-test
iphone-signal

Dnes nejčtenější

.