Zavřít reklamu

Projekt Smartwatch, kterému se na internetovém startup serveru Kickstarter.com podařilo získat 10 milionů dolarů pro financování výroby hodinek propojených s iOS a Android zařízením o sobě dal opět vědět. Zatím co mnoho investorů a také uživatelů očekávalo zahájení výroby hodinek Smartwatch již v září letošního roku. To se však autorům projektu nepodaří a tak alespoň uklidňují investory a potencionální zákazníky videem a fotografiemi, na kterých prezentují jak jde vývoj hodinek dopředu. Hodinky Smartwatch Pebble, jak zní celý název tohoto produkty, se připojí k iOS a Android zařízení přes Bluetooth. Na dotykovém displeji je pak možné například ovládat přehrávání hudby, přečíst sms nebo maily, zkontrolovat kalendář, počasí nebo zjistit stav baterie telefonu.

Hodinky Smartwach jsou již nyní na trhu, ovšem jedná se o výrobek Sony, který je kompatibilní s mobilními telefony Sony Xperia a prodává se za cenu 1990Kč. Po přečtení recenzí hodinek od Sony však zjistíte, že se většině recenzentům, tedy spíše drtivé většině recenzentů, zdá samotný koncept hodinek kterými se ovládá mobilní telefon jako zcela zbytečný. Navíc v případě uživatelů mobilního telefonu za 15 000Kč lze očekávat, že chtějí mít na ruce spíše stylové hodinky, které vzbudí dojem při jednání, než sice funkční, ale pro okolí poněkud zvláštní zařízení. Přece jen hodinky jsou pro většinu mužů jejich jediný šperk a nosit jako šperk něco na čem je nápis Sony nebo Pebble a barevný displeji asi většina znás zrovna dvakrát nechce.

Je tedy otázkou, jaký úspěch bude mít projekt Smartwatch Pebble, jelikož Sony se svými hodinkami zrovna prodejní rekordy neláme. Smartwatch Pebble jsou zatím pořád ještě ve fázi vývoje a na videu můžete vidět, jak vypadá práce inženýra při navrhování uživatelského rozhraní hodinek. Zajímavostí pro naše čtenáře zajisté také bude fakt, že se uživatelské rozhraní testuje přímo na displeji mobilního telefonu Apple iPhone. Vedení Pebble ujišťuje, že hodinkami zaplaví předvánoční trh a jsou si jistí ve jejich úspěch, nám nezbývá než počkat, zda se jejich slova skutečně naplní.

Dnes nejčtenější

.