Zavřít reklamu

Apple jako součást nového operačního systému OS X 10.8 Mountain Lion představil také novou, přepracovanou verzi internetového prohlížeče Safari. Kromě jiných novinek přináší Safari 6 také změnu ve způsobu, jak funguje klávesa Delete. Ta totiž v minulých verzích internetového prohlížeče Safari a mimochodem ve většině internetových prohlížečů fungovala jako tlačítko pro návrat na předchozí stránku.

Když však stisknete Delete v Safari 6, nestane se vůbec nic. Samozřejmě to může některým uživatelům vadit, i když s gesty které umožňuje Magic Mouse a touchpad u MacBooků, je již procházení stránek pomocí klávesnice opravdu zastaralou záležitostí. Pojďme se podívat na to, jak opět změnit nastavení Safari 6 tak, aby fungovala klávesa Delete jako tlačítko zpět a umožnila tak návrat na předchozí stránku.

1. Vypněte Safari
2. Spusťte Terminal a vložte následující příkaz

defaultswritecom.apple.Safari com.apple.Safari.ContentPageGroupIdentifier.WebKit2BackspaceKeyNavigationEnabled -bool YES

Spusťte Safari a vyzkoušejte, že klávesa Delete skutečně funguje jako tlačítko zpět. Pokud chcete funkci Delete opět vypnout, stačí napsat do Terminálu při vypnutém Safari následující.

defaultswritecom.apple.Safari com.apple.Safari.ContentPageGroupIdentifier.WebKit2BackspaceKeyNavigationEnabled -bool NO

Safari 6

Dnes nejčtenější

.