Zavřít reklamu

V minulý mesiac sme informovali, že budúca generácia modelu iPhone bude pravdepodobne obsahovať nový štandard SIM karty, označovaný ako nano-SIM. Podľa najnovších správ to vypadá tak, že by sa mohlo skutočne jednať o pravdivý predpoklad, pretože najväčší európsky operátori začali skutočne svoje sklady zásobovať, práve spomenutým nano-SIM štandardom. Zaujímavé však je, že Apple doteraz nepotvrdil podporu menších SIM kariet vo svojich produktoch a dokonca sa aj na danú situáciu odmietol vyjadriť.

Nano-SIM karty sa od predchodcu vôbec neodlišujú veľkosťou čipu ale sú len zoštíhlené o nepotrebné plastové boky zo všetkých strán, z čoho vypláva, že sa v konkrétnych modeloch ušetrí časť vnútorného priestoru potrebného pre dôležité súčiastky, akou je napríklad väčšia batéria.

Dôvodom prečo si operátori robia predbežné zásoby uvedených typov kariet, je obava z toho, že budú znova zaskočený ako pri uvedení iPhonu 4 na trh. Pretože väčšina zákazníkov si vtedy musela starú SIM kartu orezať na mikro-SIM formát, alebo čakať približne týždeň na dodanie novej.

nanosim-500x375

*Zdroj: FT.com

Dnes nejčtenější

.