Zavřít reklamu

Pokud jste majitelem jakéhokoli MacBook Pro Unibody, možná se vám stalo, že jste narazili na problém, pokud jste se rozhodli využít oba jeho USB porty současně. Osobně používám jako USB hub Apple LED Cinema 24“ Display a porty u MacBook Pro jsem využil až v posledních dnech při focení venku. Nastal všek menší problém.

Apple je tak posedlí designem a vzhledovou dokonalostí všech svých produktů, že všechny porty na levé straně počítače oddělil stejně velkou mezerou. Bohužel tato mezera je široká pouze půl centimetru. Designově je sice opravdu perfektní pohled na několik portů vedle sebe, které odděluje pouze minimum místa, navíc ve všech případech zcela stejně velké. Funkčně se však již při použití dvojice USB portů současně můžete setkat s problémem. Nejen že pokud použijete větší FLASH disk nebo například USB modem mobilního internetu, nemáte již šanci použít druhé USB, problém nastává i při použití USB kabelů. V momentě kdy jsem do USB portu připojit micro USB kabel od SONY, již nebylo možné připojit ani poměrně útlý USB flash disk.

MBP-USB

Apple u svých USB kabelů používá zcela minimalistický design, kdy je plastový kryt konektoru jen nepatrně větší, než samotný USB konektor. V momentě kdy použijete USB zařízení třetích stran, musíte si dávat pozor, aby nezabralo místo jednoho portu rovnou dva. V počítači je přitom místa dost a Apple mohl porty vybavit klidně celou levou stranu MacBook Pro.  Na druhou stranu by již MacBook Pro nebyl designově tak dokonalý, jak jej nyní známe.

USB-MBP

Dnes nejčtenější

.