Zavřít reklamu

Apple na tohtoročnej konferencii WWDC, prekvapili širokú verejnosť najmä predstavením nového 15-palcového MacBooku Pro, vybaveného Retina displejom s vysokým rozlíšením. Týmto krokom priniesla spoločnosť z Cupertina na trh produkt, ktorý patrí v súčasnosti medzi najpokrokovejšie osobné počítače a jeho predajné čísla budú určite na vysokej úrovni. Avšak 15“ veľkosť MacBooku nevyhovuje každému užívateľovi a vydanie menšej 13“ verzie s Retina displejom, by potešilo nejedného budúceho zákazníka.

Známy analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities však na základe informácií od svojich zdrojov uvádza, že výroba 13“ MacBooku Pro s Retina displejom má začať v septembri tohto roka a jeho príchod na trh, by tým pádom mal byť už v októbri. Dôvodom prečo nebola predstavená 13“ verzia spolu s 15“, je údajne problém s chladením hardvérových častí zariadenia, ktoré má mať ešte o milimeter menšiu hrúbku, ako jeho väčší súrodenec.

kuo_retina_macbook_launch_windows

Osobne by som 13“ Retina MacBook privítal, keďže na moje používanie sa jedná o ideálnu veľkosť. Avšak treba si uvedomiť, že cena tohto zariadenia by musela byť nižšia oproti 15“ modelu, ktorého predaj by potom mohol rapídne klesnúť. Tým pádom by sa nedalo vylúčiť, že sa nezopakuje podobná situácia ako so 17“ verziou, ktorej predaj bol v poslednom období taký nízky, že ju Apple so svojho portfólia nakoniec vyradil.

*Zdroj: KGI

Dnes nejčtenější

.