Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o informacích, které přinesl David Pogue ohledně nových Mac Pro a iMac. David Pogue z New York Times se nechal slyšet, že Apple přinese významnou aktualizaci pro Mac Pro a iMac. Ta by však měla přijít až v roce 2013. Davidovi dává za pravdu také čtenář serveru MacRumors, který se svěřil s mailem od Tima Cooka. V mailu se ptal proč Apple přinesl tak malou inovaci u Mac Pro a jak to s tímto strojem vypadá. Tim Cook čtenáři odpověděl následující: „Zákazníci s Mac Pro jsou pro nás opravdu důležití. Nebojte se, pracujeme na něčem opravdu velkém pro příští rok.“ Dle našich zkušeností je však velmi pravděpodobné, že Apple v letošním roce vydá ještě drobný update pro iMac, který by měl být podobný loňské podzimní aktualizaci modelů MacBook Pro.

Forbes dostal informace od nejpovolanějších míst, tedy přímo z Apple. Mluvčí společnosti Apple Inc řekl, že nové modely Mac Pro jsou v přípravě a budou dostupné pravděpodobně v roce 2013. To potvrzuje slova Divda Pogue. Ovšem jen částečně. Mluvčí společnosti Apple totiž mluvil o nových modelech Mac Pro, nikoli o modelech počítačů iMac. Vše navíc proběhlo poměrně zajímavě. Forbes totiž nejdříve zveřejnil článek, ve kterém své čtenáře informoval o tom, že rok 2013 se týká jak iMaců tak Mac Pro. Následně nejen že Forbes článek upravil, ale David Pogue se omluvil a řekl, že se jeho informace týkají taktéž pouze Mac Pro. Počítače iMac nedostali update již 406 dnů.

Olej do ohně spekulací ohledně nových modelů iMac navíc ještě přilili pánové z Primate Labs, kteří v polovině května zveřejnili výkonnostní testy nových počítačů MacBook Pro, které se následně po jejich představení ukázali jako pravdivé. Ti totiž zveřejnili výkonnostní testy počítačů iMac označených jako iMac 13.2, což jsou doposud nepředstavené modely. Primate Labs navíc tvrdí, že se iMacy objeví již velice brzy.

geekbench_imac132

Dnes nejčtenější

.