Zavřít reklamu

Apple s největší pravděpodobností již dnes večer na WWDC 2012, které můžete sledovat živě od 18:00 na Letem světem Apple, představí nové modely přenosných počítačů MacBook Pro. Dnes v noci zveřejnil server Mic Gadget s odkazem na čínské fórum WeiPhone.com fotografie, na kterých je údajně zachycena základní deska nových přenosných počítačů společnosti Apple MacBook Pro. Fotografie ukazují základní desku s grafickým čipem NVIDIA GeForce GT 650 s 1 GB grafické paměti GDDR5. Základní deska je až na čipy, které jsou na ni umístěny svým tvarem a dokonce i otvory pro šrouby téměř stoprocentně shodná s deskou, která se vyskytuje v současných modelech MacBook Pro.

NVIDIA GeForce GT 650M
NVIDIA GeForce GT 650M představuje grafickou kartu střední třídy, která je postavena na nejnovější architektuře Kepler GK107, jenž se vyrábí 28nm technologií. Oproti starším modelům vyniká zejména nízkou spotřebou elektrické energie, což vede k prodloužení životnosti přenosných počítačů. Výkonově se jedná a high-end model z loňského roku, z čeho vyplývá, že je po grafické stránce téměř dvojnásobně výkonnější než AMD HD 6750 a HD 6770. Paměti GDDR5 navíc nabízí o 20% vyšší grafický výkon v porovnání s grafickou kartou osazenou pamětí DDR3 o poloviční kapacitě. Grafická karta s pamětí GDDR5 s pamětí 512MB nabízí o 20% vyšší výkon než grafická karta s pamětí 1GB DDR3.

2012_mbp_logic_ddr

*Základní deska nového MacBook Pro s 1 GB GDDR5 grafické paměti (vlevo) a základní deska současného MacBook Pro (vpravo).

2012_mbp_logic_650m

*Základní deska nového MacBook Pro i6 2012 s grafickým čipemNVIDIA GeForce GT 650 (vlevo) a základní deska současného MacBook Pro (vpravo).

Související články


Dnes nejčtenější

.