Zavřít reklamu

Minulý týždeň sa na internete objavili snímky, ktoré údajne zobrazujú podobu budúcej generácie populárneho smartfónu od spoločnosti Apple. Technických nadšencov však zaujímala aj jeho hardvérová výbava a tak vyskúšal server 9to5mac nazrieť hlboko do beta verzie pripravovaného iOS 6, ktorý ma byť súčasťou nového iPhonu. Výsledky podrobného prehľadávania sú veľmi zaujímavé, čo prezradzuje aj Darwin Kernel vo verzii 13.0.0, ktorý obsahuje informáciu o použití nového procesora s označením ARM S5L8950X.

V súčasnosti má procesor v iPhone 4S označenie S5L8940X a na novom iPade S5L8945X. Z toho vyplýva, že pokiaľ má súčasný iPhone čispet Apple A5 a tretia generácia tabletu iPad Apple A5X, teoreticky by mohol nový iPhone už obsahovať čispet Apple A6. Taktiež sa však môže jednať len o vylepšenú verziu súčasného čipsetu A5, avšak s úspornejším procesorom vyrobeným novou 32nm technológiou. Ako grafický čip, má byť na základe údajov z beta iOS 6 použitý zatiaľ neznámy typ, označovaný ako SGX543RC a takmer s určitosťou sa dá potvrdiť aj 1GB kapacita pamäte RAM.

Bezdrôtovú konektivitu bude údajne zabezpečovať nový čip od Broadcomu s označením BCM4334, ktorý bude od svojho predchodcu BCM4330, vyrábaný novým 40nm výrobným procesom, čím bude jeho spotreba až o 40-50 percent nižšia. Podporovať bude Wi-Fi štandardu IEEE 802.11 a/b/g/n single-stream MAC/baseband/radio, Bluetooth 4.0 + HS a FM príjem.

Z dostupných údajov teda vyplýva, že spotreba zariadenia by mohla byť pri použití nových čipov podstatne nižšia, čo by mohli inžinieri v Cupertine využiť na zmenšenie batérie a hrúbky zariadenia. Na druhú stranu by však bolo možné využiť takúto úsporu energie, aj na zväčšenie displeja a pridanie podpory pre LTE siete.

9to5macblackandwhite (1)

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.