Zavřít reklamu

Každá skutečná dáma musí mít svoji Vuittonku. Když jsem o víkendu udělal při příležitosti narozenin ze své manželky opravdovou dámu a dostala svoji vytouženou Vuittonku, zjistil jsem že LV nabízí velmi zajímavou aplikaci pro iPhone. Amble with Louis Vuitton nabízí netradiční pohled na cestování a dokáže vám poskytnout neopakovatelné zážitky při procházkách v cizích městech. Kromě asi nejznámějších kabelek na světě a módních doplňků vydává společnost Louis Vuitton také své průvodce městy s názvem Louis Vuitton City Guide. Amble je v podstatě zjednodušenou mobilní verzí City Guide a nabízí průvodce městy, ovšem tak trošku jinak. Samozřejmostí v aplikaci je pak možnost zakoupit si samotné knihy LV City Guide za cenu 11,99€, respektive 7,99€ pro jedno město, ovšem je pravda, že tyto knihy si asi jen málo kdo kupuje kvůli obsahu, ale spíše jako šperk své knihovny.

Kromě možnosti koupit si knihy od LV přímo do aplikace se však nabízí také mnohem zajímavější možnost. Takzvané Amblers jsou v podstatě trasy po významných světových metropolích, které vytváří jednak přátele LV, což jsou známé osobnosti spojeny se značkou LV a s módou celkově nebo je vytváří také vaši přátelé a vy sami. Poté co se zaregistrujete jako Amler, můžete v kterémkoli městě na světě vytvořit trasu, jenž musí návštěvníci zaručeně absolvovat, aby zažili to, co je podle vás nejlepší.

LV-Amble

Vše funguje tak, že zkrátka dojedete například do centra módy Milána nebo Paříže, otevřete aplikaci Amble a vyberete si trasu podle známé osobnosti z přátel LV nebo od kteréhokoli z Amblers, jímž můžete být i vy osobně. Trasy vedou ulicemi, které stojí za to vidět. Směřují do netradičních restaurací, galerií, zajímavých butiků nebo památek. Obrovskou výhodou Amble je fakt, že se uživatelé spojili do velice zajímavé skupiny lidí, jenž samozřejmě nesdílí například v Praze trasu od Malostranského náměstí přes Karlův most až na Staroměstské náměstí s tím, že po cestě nesmíte vynechat Four Seasson.

Naopak Amlers se zaměřují na místa, která hned tak v nějakém průvodci nenajdete a přitom jsou okouzlující. Nabádají vás k návštěvě restaurací, ve kterých zažijete opravdové hody za rozumné peníze. Ukáže vám možná malé a „zapadlé“ galerie, které vás však okouzlí. Jedná se o průvodce, který vás provede tím, co byste jako běžný turista v cizím městě pravděpodobně nezažili. Cílem všech Amblers je ukázat své město, respektive své oblíbené město tak, jak jej znáte vy. Ukázat místa, která běžný turistický průvodce nepopisuje, ale nabízí nezapomenutelný výhled. Přivést vás do restaurací, kde za rozumnou cenu ochutnáte největší speciality místní kuchyně nebo například do hospůdky, která nabízí tradiční místní posezení.

Louis-vuitton-amble-iphone-app

Vytvoření vlastních Amble je velice jednoduché. V telefonu stačí zapnout funkci automatického určení polohy a následně vybrat bod, na kterém se nacházíte. Ten jednoduše okomentujete v několika větách a přidáte fotografie. Následně již jen stačí bod uložit a pokračovat dál ve vaší oblíbené trase. Jakmile narazíte na další body jednoduše je opět zaznamenáte do mapy a následně celou vaši cestu sdílíte mezi ostatní Amblers, kteří ji okamžitě uvidí. Jakmile tedy někdo dorazí například do Prahy, Bratislavy, Paříže, Bruselu nebo mnoha dalších měst které jste navštívili, může jít doslova ve vašich stopách a zažít tak nové zážitky. Louis Vuitton vytvořil jednoduchou sociální síť, která se nezaměřuje na vás, ale na vaše doporučené trasy. Samozřejmě existuje mnoho aplikací podobného typu, existuje však také mnoho kabelek a jen Vuittonka je ta, o které je vždy a všude řeč a se kterou vzbudíte patřičný obdiv. Když navíc vytáhnete iPhone z kabelky LV a spustíte aplikaci LV, není už vůbec o čem.

Dnes nejčtenější

.