Zavřít reklamu

Vytáhnout kabel, připojit kabel, připojit iPhone, spustit Image Capture, přetáhnout obrázky do počítače, odpojit iPhone, trošku nuda viďte? Tak přesně tímto stylem uvažovali autoři aplikace Bump, která je známá tím, že jako jedna z první v iTunes App Store uměla pomocí Bluetooth přenášet soubory z jednoho iOS zařízení do druhého. Nyní se aplikace dočkala své nové verze a přináší také webovou stránku bu.mp a bluetooth již nepotřebuje. Právě webová stránka je důležitou součástí aplikace Bump a umožní Vám velice snadno přenášet obrázky a kontakty z iOS zařízení do počítače.

Vše funguje velice jednoduše, stačí si stáhnout aplikaci Bump, která je na iTunes App Store zcela zdarma. U aplikace Bump je nutné povolit automatické určení polohy zařízení, což je jak si vysvětlíme níže velice podstatné. V počítači otevřete webovou stránku bu.mp a a povolte automatickou detekci polohy. Například Safari vás samo vyzve, abyste zjišťování polohy povolili. Pokud používáte jiný prohlížeč, vždy tuto volbu najdete v nastavení. Spusťte aplikaci Bump a vyberte fotografie, obrázky nebo kontakty, které chcete přenést do počítače nebo si je pouze prohlédnout na velkém displeji. Jakmile máte obrázky označeny, stačí vzít iPhone do ruky a stisknout ním klávesu mezerník. Abyste si byli jisti, že vše proběhne správně, je potřeba pohnout iPhonem alespoň z deseti – patnácti centimetrů vysoko nad mezerníkem a dotknout se jej.

Aplikace totiž funguje na velmi jednoduchém principu. Díky povolení lokace prohlížeče a iOS zařízení server automaticky detekuje zařízení se zapnutou aplikací Bump v blízkosti počítače, který má otevřenou stránku bu.mp a v momentě kdy pohnete zařízení, vyšle akcelometr signál serveru, že má dojít k přenesení obrázků, fotografií nebo kontaktů. Ty se následně zobrazí přímo ve webovém prohlížeči. Osobně jsem ze začátku problémy s tím, že se obrázky nechtěli zobrazit, vše ale vyřešil právě delší pohyb iPhonem nad klávesnicí, díky čemuž má iPhone a server dostatek času navázat komunikaci. Aplikace je zcela zdarma a v momentě kdy jednou povolíte výše uvedené služby, je přenesení obrázků mezi iOS zařízením a počítačem otázkou vteřin. Výhodou je, že navíc můžete obrázky pouze zobrazit na velkém displeji počítače a až následně si zvolit, jaké obrázky stáhnete.

bump

Dnes nejčtenější

.