Zavřít reklamu

Společnost LG představila nejjemnější displej na světě. Do displeje velikosti 5″ se podařilo vtěsnat rozlišení FULL HD, tedy 1920×1080 pixelů. Rozlišení tedy odpovídá přepočtu 440ppi (pixels per inch), pixelů na palec. Toto rozlišení dovolí sledovat full-hd filmy na displeji o velikosti pěti palců s poměrem stran 16:9. Vše zní na první pohled velice zajímavě a LG vás pravděpodobně okouzlí. Bohužel jste okouzleni jen díky PR. Vtip je totiž v tom, že oko běžného dospělého člověka nedokáže vnímat jednotlivé body v rozlišení vyšším než je 320 pixelů. Je tedy jedno, zda Apple použije u iPhone 4s rozlišení 326 pixelů na palec, kterým tento telefon v současnosti disponuje nebo zda nabídne displej s rozlišením 440ppi, vaše oko to při pohledu z běžné vzdálenosti z jaké telefony používáme nedokáže rozeznat.

Další problém je právě velikost displeje, pětipalcový displej je příliš velký na to, aby jej používal mobilní telefon a naopak příliš malý na tablet. Při zmenšení velikosti displeje se taktéž sníží rozlišení displeje i když ppi zůstane zachováno, již nebude možné sledovat FULL HD média bez zkreslení. Jediná skutečná výhoda tak spočívá v tom, že je možné sledovat filmy ve FULL HD rozlišení bez toho, aniž by došlo k jakémukoli zkreslování obrazu. Technologie, kterou LG použilo pro výrobu displeje s tímto rozlišením se nazývá AH-ISP, právě tato technologie se pak stará o velmi realistické podání barev bez toho aniž by muselo docházet k umělému zvýšení kontrastu. AH ISP pak dokáže zobrazit barvy věrně do pozorovacích úhlu až 178 stupňů.

„Smartphony se stále více cení podle jejich využití v multimédiích a s příchodem LTE a rychlých přenosů souborů se náš Full HD LCD displej s 5 palci stane nezaměnitelným pomocníkem na mobilním trhu,“ říká Sang-Deok Yeo, viceprezident divize LG Display.

lgdisplay-1920x1200

Dnes nejčtenější

.