Zavřít reklamu

O tom, že Steve Jobs a Steve Wozniak založili Apple Computers v garáži domu Jobsových rodičů zřejmě není třeba psát. O to zajímavější je, že Five Star Feature Films v čele s producentem Markem Hulme se chystají film o Stevu Jobsovi podat skutečně autentičtěji. V souvislosti s oznámením Aarona Sorkina, který píše scénář pro film o Stevu Jobsovi od Sony Entertaiment a uvedl, že se jejich film nebude řídit knihou Waltera Isacssona Steve Jobs, ale bude upraven tak, aby vypadaly jednotlivé scény na plátně co nejlépe se zdá, že film Five Stars bude nakonec ještě důkladnější biografií Steva Jobse než samotné velkodílo od Sony.

Five Stars v čele s Markem Hulme zahájili práce na filmu již v srpnu 2011, kdy odešel Steve Jobs do důchodu a opustil pozici CEO společnosti Apple Inc. Navíc režisér a scénárista filmu s Ashtonem Kutcherem v hlavní roli na to šli svou vlastní cestou. Na rozdíl od Sony nekoupili práva na filmové zpracování knihy Steve Jobs, kterou napsal Walter Isacsson na základě desítek rozhovorů s rodinou, zaměstnanci a blízkými Steva Jobse, ale rozhodli se, že si rozhovory udělají sami. Již řadu měsíců tak tým lidí pracuje na tom, aby z bývalých kolegů, přátel a mentorů Steva Jobse dostali nejzajímavější momenty jeho života rovnou popsané tak, aby je šlo zpracovat pro filmová plátna.

Zdá se, že zatím co Aaron Sorkin musí přepisovat knihu do podoby scénáře, pánové z Five Star Feature Films si píší scénář opravdu od základů sami a film nám tak poskytne zajímavosti, jenž se v knize nedozvíte nebo jsou minimálně podané jinou formou. Five Star tak zřejmě příběhem o Stevu Jobsovi, který bude zaměřen na jeho život v období mládí, založení Apple Computers, prvních úspěchů, odchodu od Apple a jeho opětovný návrat a povznesení společnosti na její současnou uroveň, oslní mnoho diváků po celém světě. Když si k tomu navíc připočítáme, že se budou některé scény natáčet přímo v domě kde Steve Jobs založil společně se Stevem Wozniakem v Los Altos společnost Apple Computers, nemusí se jednat o vůbec špatný film.

Apple-Garage

Dnes nejčtenější

.