Zavřít reklamu

Cloud je v poslední době doslova magické slovo. Poté co jsme si zvykli, že své soubory již nenosíme na CD, ale svěřujeme je serverům těch největších technologických gigantů současnosti, přichází další novinka. Tento týden na FPU Technology conference NVIDIA Ceo Jen Hsun Huang představil celosvětově první virtuální 3D čip, který dokáže dodat obrovské množství grafického výkonu do jakéhokoli zařízení, počínaje iPadem. Ve svém projevu Huang poznamenal, že by rád představil tři nové technologie. První je nejvýkonnější grafický procesor NVIDIA, který kdy společnost vyrobila. Druhou je GPU tak malé, že se vejde do iPadu a třetí je GPU, které můžeme sdílet. Právě třetí technologii není nutné fyzicky připojit k zařízení, dokáže provádět výpočti s Kepler GPU technologii vzdáleně a následně je přenášet na displej vašeho zařízení.

NVIDIA se spojile se společností Citrix, která vyvinula aplikaci pro iOS zařízení Citrix Receiver. Aplikace dokáže automaticky virtualizovat veškeré aplikace a operační systém Windows. Uživatele tedy mohou své aplikace používat odkudkoli pouze pomocí iPadu. Je jedno zda jste u svého PC nebo používáte iPad, možnosti jsou zcela stejné. Právě technologie společnosti Citrix poskytla NVIDII možnost přenášet výpočetní výkon GPU přímo na displej iPadu. Podle NVIDIE dokáže Citrix Receiver přenášet masivních 1000 CUDA jader najednou přímo do tabletu.

Ve výsledku tedy virtuální GPU znamená možnost používat na iPadu aplikace se stejnou grafickou náročností jako na PC/Mac. Rozdíl mezi technologií onlive a NVIDIA Virtual GPU spočívá v tom, že aplikace máte skutečně fyzicky na svém zařízení a NVIDIA na svých serverech pouze zpracovává grafiku.

Dnes nejčtenější

.