Zavřít reklamu

Lilliputian Systems je společnost, která dokáže pomocí jedné malé baterie velikosti 2,5″ disku nabít iPhone 14x na plnou kapacitu samotné baterie. Baterie s názvem Silicon Power Cell, jak se také nazývá technologie palivových článků, které využívá, byla vyvinuta v laboratořích Massachusettského institutu technologii, konkrétně pak v sekci Microsystems Technology Laboratory.

Hlavní rozdíl mezi běžnou baterií a Silicon Power Cell spočívá v technologii palivových článků, které nejsou založeny na chemické reakci tak, jako běžné baterie. Baterie obsahuje elektrický generátor s čipem, který dokáže z vyrábět elektickou energii z cartridge, obsahujících palivo. Společnost nyní baterii uvádí na trh a již brzy se objeví v síti prodejen Brookstone. Vtip je v tom, že samotná baterie není nabíjecí ale musí se do ni kupovat právě již zmíněné cartridge, obsahující vlastní palivo. Cartridge vložíte do baterie, respektive do krabičky s procesorem a „generátorem“, která začne měnit palivo v cartridge na elektrickou energii.

Lilliputian-usb-charger

Cena samotné baterie ani palivových článků zatím není stanovena, ale větší množství zdrojů hovoří o ceně 3-4$ za palivové články, které dokáží nabít iPhone 14x. U sebe tak budete nosit pouze krabičku s čipem a generátorem, do které si budete kupovat cartridge stejně jako do tiskárny. Společnost však musí dokázat distribuovat své palivové články do co největšího množství míst, aby si je mohli zákazníci koupit doslova na každém rohu.

Přesto, že v kapse nosíte v podstatě malou elektrárnu, nemusíte se podle výrobce ničeho obávat a bez problémů vás pustí také do letadlo, to však zřejmě zatím pouze z toho důvodu, že nikdo s podobnou věcí ještě neletěl.

Silicon-Power-Cell

Dnes nejčtenější

.