Zavřít reklamu

Nintendo má obrovskou nevýhodu proti ostatním společnostem, je to jediná společnost, která nevyvíjí kromě herních konzolí nic jiného. Herní konzole jako je PS3 nebo PSP Vita, Xbox 360, nebo chytré smartphony, které mají vlastní operační systém, na něhož je možné instalovat hry z iTunes App Store nebo Android Market, patří obrovským korporacím jako je Sony nebo Microsoft a další. Nintendo je společnost, která nevyvíjí nic jiného než hry a herní konzole. Pokud se neprodává PS3, vyladí to v konečných číslech prodeje dalších produktů, které má Sony ve svém portfoliu. V podstatě Sony je jedním z nejlepších příkladů jaké je možné použít. Společnost si mohla dovolit prodávat PSP za cenu, která nepokryla výrobní náklady, protože výsledný zisk generoval prodej her pro tuto platformu. Mezitím společnost nemusela utrácet sév finanční rezervy, ale o zisky se postaralo několik dalších divizí.

Pokud se však neprodává Nintendo Wii nebo 3DS, jdou zisky celé společnosti do červených čísel, což se stalo poprvé v historii právě v loňském roce, kdy Nintendo vykázalo první roční ztrátu ve své historii. Nintendo bylo dokonce donuceno snížit cenu herní konzole Nintendo 3DS, aby přesvědčilo hráče, že si jej mají koupit. Nintendo však nemá problém s prodejem konzolí lidem, kteří chtějí skutečně hrát. Problém pro Nintendo představují lidé, kteří se chtějí pouze zabavit. Na to v dnešní době stačí mobilní telefon s operačním systémem, který má přístup do některého z internetových online obchodů s aplikacemi. Samozřejmě, že PSP Vita nebo Nintendo 3DS nabízí lepší herní výkon nebo pohodlnější ovládání, to však řeší lidé, kteří si chtějí skutečně vychutnat mobilní hry. Ostatní, což je v současné době většina, nemají potřebu řešit výhodu kloboučkového ovladače PSP Vita oproti multi touch displeji svého iPhone.

Když jste si chtěli dříve zahrát mobilní hru, buď jste si koupili GameBoy a nebo se zabavili na Snake II u Nokia 3310. Nyní jsou však již hry z PSP nebo Nintendo 3DS dostupné také na mobilní telefony a upřímně, většině lidí mobilní verze pro telefon stačí. Motivace lidí pořizovat si kapesní herní konzoli je v poslední době čím dál tím menší. Otázkou tedy je, co Nintendo s herním trhem udělá a jakou strategii vymyslí, aby lidé měli motivaci kupovat jeho produkty.

nintendo-3DS

Související články


Dnes nejčtenější

.