Zavřít reklamu

V minulých týdnech jsme vás informovali o možném využití slitiny LiquidMetal v příští generaci iPhonu. Poslední zprávy o využití této slitiny jablečným gigantem se však netýkají pouze iPhone, ale i nových MacBooků Pro. S tímto tvrzením přišel server SlashGear, jemuž se ozval „anonymní fanoušek Apple“, který údajně viděl využití LiquidMetal v mnohem větším zařízení než iPhone. Samozřejmě je otázkou zda-li lze tyto informace vůbec považovat za věrohodné a reálné, ale pro nasazení této slitiny v MacBoocích může hrát i několik faktorů, které zmínil Adrian Kingsley-Hughes, reportér ZDNET na svém blogu. Největší výhodou nové slitiny by byl pokles váhy přístroje, čímž by logicky vzrostla i přenosnost celého laptopu.

Dalším pozitivem je i jednoznačně vyšší odolnost materiálů vůči různým mechanickým a vnějším vlivům. Na druhou stranu použití LiquidMetal může způsobovat určité problémy s WiFi a Bluetooth a také je možné, že by docházelo k většímu zahřívání než u současného hliníku. Vzhledem k tomu, že nedávné spekulace zmiňují plánované ukončení výroby 17“ MacBooku Pro, což naznačuje snahu Applu zaměřit se na přenosnost svých přístrojů, tak se využití nových slitin jeví jako logický krok.

Nové MacBooky Pro se očekávají v nejbližších týdnech vzhledem k tomu, že Intel v pondělí vypustil na trh novou generaci svých procesorů Ivy Bridge. Měly by nabídnout nový design ve stylu MacBooku Air, Retina displeje a logicky také i SSD disky.

*Zdroj: MacWorld

Dnes nejčtenější

.