Zavřít reklamu

Pokud jste se někdy byť jen zajímali o Jailbreak, jistě vaší pozornosti neunikla aplikace s názvem Cydia. Ta mimo jiné obsahuje také software, který Apple nedovolil z jakéhokoli důvodu šířit přes oficiální obchod iOS aplikací iTunes App Store. Existuje alternativa této aplikace, určena pro Mac OS X. Aplikace HackStore má za cíl to stejné, co Cydia, ovšem s tím, že se přes ni šíří software pro Mac OS X. Pokud se vám zdá taková aplikace nesmyslná, nejste sami. Smysl Cydie totiž spočívá v tom, že není možné jiným způsobem než pomocí ni nainstalovat aplikace do iOS zařízení, které Apple neschválil. Aplikace na Cydii, s výjimkou kradeného software, většinou využívají API, které Apple uživatelům oficiálně nepovoluje a můžeme se zde proto setkat s velkým množstvím zajímavých aplikací, které z převážné míry zejména umožňují další přizpůsobení operačního systému iOS, které není standardní cestou dostupné.

Na Mac OS X je možné instalovat software z jakéhokoli zdroje, cíl aplikace je tedy na první pohled zcela nepochopitelný. Naštěstí se jej snaží vysvětlit sami autoři, kteří uvádí:

Tento program je pro nás ztělesněním Cydia pro Mac OS X. To znamená, že v naší aplikaci budou k dispozici Tweaky a aplikace pro Mac OS X, které nejsou v App Store pro Mac. Největší problém Mac App Store je, že omezuje své uživatele. To není správné, protože pouze uživatele by měli rozhodnout o tom, které aplikace si chtějí nainstalovat a které ne. Myslíme si, že Hackstore je průlom pro šíření software na Mac OS X. Velké množství dobrých aplikací by mělo být podporování, ale pokud nedostanou podporu od Mac App Store, získají ji na HackStore. Mottem naší aplikace je: „Aplikace bez pirátství na věky věků“, takže se zde nesetkáte s aplikacemi, které jsou nelegálně šířeny. Snadno navíc můžete svou vlastní aplikaci zařadit do HackStore.

Bohužel se nám v redakci nepodařilo ani přes několikahodinové testování připojit přímo do HackStore, přinášíme tak pro zatím pouze obrázky, sdílené přímo vývojáři.

HackStore
HackStore

Dnes nejčtenější

.