Zavřít reklamu

V minulých dnech Qualcomm pravděpodobně nechtěně prozradil datum vydání nového iPhonu během hovoru s analytiky ohledně svých tržeb za tento kvartál. V hovoru se totiž CEO Qualcommu Paul Jacobs zmínil o tom, že nejnovější chipsety pro mobilní telefony se setkaly s masovou poptávkou a tak jeho společnost musela začít s navyšováním svých výrobních kapacit. K těmto zprávám se vyjádřil analytik Gene Munster z Piper Jaffray, který již dříve tvrdil, že se nový iPhone dočká představení v říjnu. Onen zmíněný MDM9615 Modem chip vyrobený novou 28nm technologií, který je nyní nedostatkovým zbožím se s největší pravděpodobností představí v novém iPhone, který jej bude využívat na připojení k LTE sítím a na hlasové služby.

„Qualcomm bude pravděpodobně tlačit na říjnové představení nového iPhone. Na základě našich předpokladů, věříme že právě využitá 28nm technologie udělá z Qualcommu lídra v této oblasti. 28nm LTE Baseband  je s velkou pravděpodobností navržen pro nový iPhone. Vzhledem k vysokým částkám, které Qualcomm investoval, aby mohl portovat svůj 28nm design pro UMC a možná i Global Foundries, věříme, že společnost má dostatečnou kapacitu, aby pokryla poptávku po LTE iPhone 5 ve čtvrtém kvartálu.“ Tvrdí Munster.

Současný iPhone 4S byl představen právě v říjnu a prozatím okolo představení nové generace panují dohady, zda-li se Apple nevrátí k „tradičnímu“ představování na WWDC, která probíhá pravidelně v červnu, či bude pokračovat v současném podzimním modelu představování.

*Zdroj: Slash Gear

Dnes nejčtenější

.