Zavřít reklamu

Je veľmi smutné, že význam slova jailbreak sa stal synonymom, ktoré pre technicky menej zdatného používateľa znamená možnosť, ako dostať zdarma do svojho iOS zariadenia cracknuté aplikácie a hry. Bohužiaľ v súčasnej dobe to nie je len synonymum ale aj realita. Podstata samotného jailbreaku je však úplne iná, pretože otvára cestu mnohým technickým nadšencom, aby si iPhone, iPod touch a iPad, vďaka rôznym rozšíreniam prispôsobili svojmu obrazu a to bez akéhokoľvek obmedzovania.

Posledná verzia iOS, na ktorej je možný untethered jailbreak pre všetky iZariadenia, je 5.0.1. S príchodom nového iPadu a iOS 5.1 sa však všetky bezpečnostné diery opravili a tým sa znemožnil aj akýkoľvek zásah do systému zariadení postavených na čispete Apple A5. Hlavnou výzvou pre všetkých hackerov sa nestala nová verzia iOS, ale tretia generácia iPadu, na ktorej jailbreak čaká veľký počet užívateľov. Zaujímavosťou bolo, že nový tablet od spoločnosti Apple bol jailbreaknutý do troch dní od začiatku predaja. Avšak na hack systému boli použité nástroje dostupné len pre vývojárov a postup akým sa jailbreak spravil, by bol v prípade uverejnenia nelegálny.

Z najnovších informácií ale vyplýva, že všetky potrebné exploity na jailbreak iOS 5.1 sú už nájdené. No do vydania verejnej verzie ale vývojárov čaká ešte mnoho práce. Či bude možné jailbreaknuť aj nový iPad nebolo uvedené, no predpokladá sa podpora aj pre tento model.

Photo1-1

*Zdroj: dailyiphoneblog.com

Dnes nejčtenější

.