Zavřít reklamu

Takzvaná analýza Firemní připravenosti spotřebitelských mobilních platforem hodnotí mobilní operační systémy z mnoha úhlů, které se týkají jejich možnosti použití ve firmách. Největší vliv na celkovém hodnocení nese samozřejmě bezpečnost. Nejedná se však pouze o bezpečnost samotného operačního systému, ale také o bezpečnost aplikací pro danou platformu, možnosti autentizace nebo použití ve virtuálním prostředí.

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že i přes ne příliš lichotivé okolnosti, které se v posledních měsících odehrávají okolo společnosti RIM, stal se operační systém BlackBarry 7.0 vítězem testu s průměrným hodnocením 2.89. Na druhém místě se umístil mobilní operační systém společnosti Apple iOS, který dosáhl hodnocení 1.7 bodů. Všimněte si stále poměrně značného rozdílu v hodnocení BlackBerry a iOS. V závěsu za Apple skončil Windows se svým mobilním operačním systémem Windows Phone 7, který získal známku 1.61 bodů. Poslední místo obsadil systém Android 2.3 od společnosti Google, který si vysloužil celkové hodnocení 1.37 bodů. U Google Android však analytici hodnotili verzi 2.3 navzdory tomu, že je již ve verzi 4.x, své rozhodnutí zdůvodnili tím, že je verze Android 2.3 stále nejpoužívanější verzí operačního systému Android, což mimo jiné taktéž vedlo k ne příliš lichotivému výsledku.

Na výsledcích je jasně vidět zatím stále propastný rozdíl mezi BlackBerry a zbytkem mobilních operačních systémů, které jsou poměrně vyrovnané. Otázkou je do jak značné míry je zabezpečení nabízené RIM důležité, když i některé vládní organizace v USA již přecházejí na iOS. Výzkum provedli organizace Altimeter Group a Bloor Research na základě požadavku od společnosti Trend Micro.

*Zdroj: mobilesyrup.com

Dnes nejčtenější

.