Zavřít reklamu

Na server 9to5mac sa objavili informácie z viacerých dôveryhodných zdrojov, ktoré tvrdia, že spoločnosť Apple dokončuje vývoj aplikácie iTunes vo verzii 11, pre platformu Mac a Windows. Práca na iTunes 11 začala údajne ešte pred vydaním terajšej verzie iTunes 10.6. V súčasnosti sa vývojári zameriavajú na vylepšenie stability a celkovej funkčnosti programu.

Zmena vzhľadu je podľa zdrojov minimálna, avšak treba brať ohľad na to, že novú verziu testuje viacero samostatných skupín, z ktorých každá sa zameriava na určitý prvok. Z toho vyplýva, že výsledný produkt bude poskladaný z nových vývojových prvkov všetkých skupín a preto sa očakáva aj malá zmena užívateľského rozohrania, viac viditeľných funkcií a väčšia integrácia služby iCloud.

Ako hlavný dôvod vydania iTunes 11, je kompatibilita pre prichádzajúci iOS 6 a prestavba internetových obchodov od spoločnosti Apple s názvom iTunes Store a App Store. Práve kvôli tejto obnove kúpil Apple nedávno firmu Chomp so špičkovým tímom, ktorý má pomôcť  zvýšiť úroveň iTunes Store a App Store už tento rok, v období medzi letom a jeseňou.

Služba iCloud má byť do iTunes 11 lepšie integrovaná vďaka použitiu centralizovaného panelu, ktorý umožní používateľom ovládať všetky funkcie ponúkané týmto vzdialeným úložiskom, konkrétne sa bude jednať o podporu iTunes Match, iTunes v Cloude a iCloud iOS zálohu. Ak sa nič nezmení, na predstavenie iTunes 11 a iOS 6 sa môžeme tešiť už v júni na WWDC.

itunes-11-9to5

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.