Zavřít reklamu

Spoluzakladatel a současný CEO společnosti Google Larry Page v rozhovoru pro server Bloomberg Business Week tvrdí, že válka mezi Stevem Jobsem a Androidem byla jen pro parádu. Larry uvádí, že měl se Stevem Jobsem vybudovaný vztah, sice se s ním nevídal denně, ale viděl jej pravidelně. „Myslím, že běsnění kolem Androidu sloužilo zájmům Applu. Pro mnoho společností je užitečné mít pocit, že mají konkurenci a mohou se na něco soustředit“, říká v rozhovoru Larry Page.

Zakladatel Google si dále myslí a věří tomu, že by se společnosti něměli dívat na své konkurenty, ale snažit se jednoduše dělat vše pro zlepšení světa. Nutno podotknout, že Google na to jde chytře tím, že ví o většině obyvatel USA a Evropy téměř vše. Steve Jobs byl mentorem Sergeye Brina a Larryho Page v počátcích Google a poté co se Larry Page stal CEO Google se s ním setkal. Během přátelského rozhovoru se bavili o podnikání a budoucnosti obou společností.

Jak se zdá, nebyla soukromá válka Steva Jobse s Androidem až tak vážná jak ji popisuje autorizovaná biografie Steva Jobse od Waltera Issacssona, jejíž recenzi si můžete přečíst zde. Jobsovi šlo spíš o to, aby jako CEO společnosti Apple dokázal sjednotit své zaměstnance v boji proti Androidu, ovšem v dobrém slova smyslu. Chtěl aby se zaměstnanci snažili překonávat Google Andoroid ve všech směrech a dělali tak iOS čím dál tím lepším systémem.

Larry-page

Dnes nejčtenější

.