Zavřít reklamu

Nikdy se nezavděčíte všem, toto pravidlo vždy platilo, platí a platit bude. Dalším důkazem tohoto tvrzení jsou zaměstnanci společnosti Foxconn. Poté co se nadnárodní organizace Fair Labor Association společně s Apple, který do Číny dokonce poslal samotného CEO Tima Cooka snažili na nátlak zaměstnanců dosáhnout snížení přesčasů a zlepšení pracovních podmínek, zaměstnanci jsou ještě více naštvaní než předtím. Apple společně s Fair Labor Association dosáhli snížení přesčasů na maximálně 36 hodin měsíčně.

Jsme tady kvůli práci, ne kvůli zábavě, takže náš příjem je velmi důležitý“ říká dvacetipěti letý Chn Yamei, pracovník Fxconnu. „Právě nám řekli, že můžeme pracovat pouze 36 hodin přesčas za měsíc. „Říkám vám, že mnozí z nás jsou z toho velmi znepokojeni. Myslíme si, že 60 hodin přesčasu za měsíc by bylo rozumné, ale 36 hodin je příliš málo.“ dodal Chn Yamei.

Zaměstnanci mají obavy i přes to, že je vedené Foxconnu ujistilo na dorovnání finanční ztráty, kterou utrpí díky snížení přesčasů tím, že navýší jejich mzdu. Zaměstnanci Foxconn jsou tedy znepokojeni z toho, že mohou měsíčně odpracovat pouze týden na víc, pokud bychom brali pracovní dobu stejně jako v ČR a SR, tedy osm a půl hodiny. A co z toho plyne? Zaměstnancům Foxconn je zcela jedno co pro ně kdo vyjedná, nespokojeni budou stále.

foxconn workers

*Zdroj: reuters.com

Dnes nejčtenější

.