Zavřít reklamu

Romská menšina je u nás velkým zdrojem nepokojů a debat. Je smutné, že 90% romů žije v chudobě a v ghetech. Pouhých 10% romů u nás žije normální život. Chodí do školy, platí daně, pracují, začleňují se do společnost. Proč tomu tak není i u většiny? Kde nastává zlom v jejich životě? Je to způsobeno prostředím kde vyrůstají? Spousta romů se schovává za rasismus. Rasismus je však oboustraná záležitost! Není jen rasismus na „černých“, ale je i rasismus na „bílých“!

Pokud si myslíte, že už nyní je situace u nás špatná, bude ještě hůře. Starší generace, tradičních romů, kteří si volili své krále, postupně odchází a přichází nová, která vyrůstá do naprostého chaosu. Bez morálních a tradičních zvyků.

Otázkou zaměstnání je také výše sociálních dávek. Dávky by měli být v takové, aby nutili lidi najít si práci. Aby byl znát rozdíl mezi minimální mzdou a dávkamy. Řešením romské otázky nejsou těžkooděnci v problémových oblastech. Řešením ani není shromažďování romů do předem určených čtvrtí. Řešením by mohlo být školství. Motivace mladých romů. Naši politici by měli už konečně najít řešení. Nesmíme házet všechny romy do jednoho pytle. Musíme najít dlouhodobější řešení.

A co vy? Co si o tom myslíte? Jaké řešení navrhujete vy? Před posouzením doporučuji zhlédnout video z pořadu Střepiny. Video je sice půl roku staré, ale problamatika je pořád aktuální.

Druhé video je z pořadu Judo uvedeného v televizní stanici Nova. Video je sice v horší kvalitě ale slova mluví za vše.

Vyhádřete se i vy. Napište co si o tom myslíte, případně jak by jste jednali.

Dnes nejčtenější

.